Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 353 / 44 / 0
@PowolnyM402
Ja akurat mam stwierdzoną padaczkę. Biorę codziennie depakine 300 w trybie 1-0-1. Z tym że stwierdzili mi ją w wieku 15 lat po pierwszym napadzie (6 lat temu) gdy zacząłem przyjmować leki wszystko się uspokoiło na kilka lat. Problem zaczął się pojawiać gdy zacząłem lecieć na grubych ciągach z kodą i pierwsze mioklonie zaczęły się gdy byłem w ciągu na 1200mg. Gdy jestem "czysty" żadne napady się nie zdarzają, poza dwoma razami na pregabalinie (podobno częsta sprawa nawet u zdrowych userów) i małe mioklonie przy wybudzaniu się z płytkiego snu po tygodniowym ciągu na BDO
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 125 / 4 / 0
Nie dorzucajcie !!
Ja poleciałem tydzień na 2x dzień teraz zacząłem zarzucać 2 razy w tygodniu po raz dziennie i trzyma jak w termosie a wcześniej 3 godziny i wkurwienie do następnej dawki
  • 112 / 9 / 0
Widze, że tutaj już o padaczce i kodeinie piszecie i wiecie co? To mi się zaczyna szczerze jakoś dziwnie układać w całość. Ostatnio dostałam napadu padaczkowego, a kodeine 300mg brałam z tydzień wcześniej + przemęczenie + alko + energole wyjaśnia duzo ALE i tak idę do neurologa i zastanawiam się czy przyznać się do ćpania. Co do napadów padaczkowych to rok temu ponad też miałam ALE na tomografii i na eeg wyszło jedno wielkie NIC. Nie wiem, chyba powinnam powiedzieć lekarzowi o waleniu thio. Może się czegoś dowiem ciekawego
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 162 / 29 / 0
@Poluska , w badaniach może być "czysto". Niedobory snu i odwodnienie (w nawiązaniu do Twojej diety) to czynniki, które mogą obniżać próg drgawkowy podczas odstawienia. Poniżej zamieszczam odnośnik do artykułu (opis przypadku). Młody mężczyzna co prawda przez 3 lata regularnie palił heroinę (500–600 mg dziennie), ale za każdym razem, gdy przerywał jej używanie, trzeciego dnia abstynencji dochodziło do uogólnionego napadu toniczno-klonicznego. Badania neurologiczne i metaboliczne nie wykazały innych przyczyn drgawek. Według badaczy opisywany przypadek dowodzi, że napady drgawkowe mogą być pierwotną i przewidywalną manifestacją zespołu odstawienia opioidów. Jako możliwy patomechanizm wskazują m.in. na aktywację miejsca sinawego – podczas odstawienia wzrasta tam aktywność noradrenergiczna, co może prowadzić do nadpobudliwości i drgawek. W tekście jest też - dla kontrastu - wspomnienie o opium, które wykazuje działanie przeciwdrgawkowe (ale zawiera szereg alkaloidów, w tym papawerynę czy noskapinę) https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf ... /pcn.12770
Inne badanie (stare, z 2004 r.) odnosi się już do kodeiny: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15466903/
a kolejne wprost traktuje o... syropie na kaszel z kodeiną (tu również wskazano na możliwe patomechanizmy): https://journals.lww.com/nbcs/fulltext/ ... ng.12.aspx
  • 139 / 13 / 0
W sumue racja, ale u Poluski to prawdopodobnie alko+energole i niedobór snu. kofeina wbrew pozorom też ostro jedzie po elektrolitach, a 300mg i to tydzień temu... raczej napewno nie jest to zespół odstawienny, przynajmniej od kody bo alko potrafi dać swositą strachliwość i roztrzęsienie nawet po dniu/dwuch/trzech z odbicia. A wpływ opio na noradrenaline super wyjaśnia dlaczego miks stim+opio jest super. Co do wpłuwu opium na padaczke, czy nie odwróci się on u uzależnionych używających dużych dawek, ze względu na tebainę, która jest stymulantem podobnym do strychniny? No i przy kodeinie dochodzi też podniesienie histaminy, która jest pobudzająca i przeciwpadaczkowa.
  • 112 / 9 / 0
Szczerze totalnie nie wiem czy to kodeina zawiniła, ale jak czegos sie dowiem to dam znać
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 292 / 92 / 0
Ostatnio bawiłem się trochę kodą bo doktorek od oxy jest na urlopie i zauważyłem cholernie intrygującą rzecz.

Zarzucenie małej dawki - niedosyt, dużej - chwila radości a potem sama sedacja która mi nie leży. Więc spróbowałem to samo co robię z oxy - dorzucanie małych dawek co 3-4 godziny. Efekt dla mnie o niebo bardziej satysfakcjonujący niż zjedzenie całej dawki za jednym podejściem.

Małych tzn ~200mg. Całe tabletki Thiocosyfu bez gryzienia, po posiłkach. Tak kurwa - łamię wszystkie przykazania kodeinowego ćpuna i grzeje mnie to lepiej niż przez te wszystkie lata kombinowania jak najlepszego S&S żeby tym razem trochę lepiej porobiło. Ładuje się 1-1,5h, faza narasta stopniowo ale od drugiej dawki jest już wybitnie miło i długo, jakbym odkrywał ten drag na nowo (a znam się z kodą 14 lat). Dla osoby która w opio szuka przede wszystkim umiarkowanej euforii w tle i działania przeciwbólowego opcja idealna.
  • 139 / 13 / 0
Potwierdzam, najlepsze ugrzanie to było u mnie 250mg a za dwie godziny 350 mg na chyba nie pusty żołądek. Po drugiej wrzucie było bajecznie, mocny peak z 1,5 godziny albo i lepiej.
  • 1683 / 126 / 0
04 lipca 2025halowpierdol pisze:
Ostatnio bawiłem się trochę kodą bo doktorek od oxy jest na urlopie i zauważyłem cholernie intrygującą rzecz.

Zarzucenie małej dawki - niedosyt, dużej - chwila radości a potem sama sedacja która mi nie leży. Więc spróbowałem to samo co robię z oxy - dorzucanie małych dawek co 3-4 godziny. Efekt dla mnie o niebo bardziej satysfakcjonujący niż zjedzenie całej dawki za jednym podejściem.

Małych tzn ~200mg. Całe tabletki Thiocosyfu bez gryzienia, po posiłkach. Tak kurwa - łamię wszystkie przykazania kodeinowego ćpuna i grzeje mnie to lepiej niż przez te wszystkie lata kombinowania jak najlepszego S&S żeby tym razem trochę lepiej porobiło. Ładuje się 1-1,5h, faza narasta stopniowo ale od drugiej dawki jest już wybitnie miło i długo, jakbym odkrywał ten drag na nowo (a znam się z kodą 14 lat). Dla osoby która w opio szuka przede wszystkim umiarkowanej euforii w tle i działania przeciwbólowego opcja idealna.
dokladnie bez gryzienia i najlepiej jak minie 25minut to zjesc sobie cos ostrego, popieprzonego i cieplego w nie za duzej ilosci, moze byc to zupa typu rosol/pomidorowa, pierogi z miesem, spagetti
  • 1764 / 595 / 0
Ten sulfogwajakol przechodząc w wolny gwajakol i stan powietrzny to nie wystarczy woda? Jak mieszać rozpuszczone tabsy Thiocodinu w wodzie i trząść butelką to leci z tego gaz, a nawet strzela jak się zwolni palec z szyjki/odkręci butelkę. To nie jest dobry kierunek na ekstrahowanie? Niech ktoś dobry z chemii się wypowie.

Edit stan gazowy kurwa Tymek brawo XD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.