Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1068 / 303 / 2
OFFTOP SUROWO ZABRONIONY

link do poprzedniego ogólnego: Kodeina wątek ogólny vol. III
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 183 / 30 / 0
Mógłby ktoś zarzucić badaniami odnośnie mioklonii, drgawek i ewentualnej padaczki po kodeinie gdy leci się w ciągu? Był temat o drgawkach kodeinowych gdzieś tam kiedyś, ale połowa ludzi mówiła że dostają drgawek w długich ciągach, a druga połowa która nie dostawała twierdziła, że to nie możliwe xD Interesuje mnie dokładny mechanizm który za to odpowiada. Mi osobiście (i chat gpt częściowo to potwierdza) wydaje się, że stoi za tym jeden z metabolitów (M3G albo K3G) który obniża próg drgawkowy i u niektórych ludzi może się kumulować. Marzę o tym żeby się solidnie ugrzać, ale przez widmo drgawek męczę się aktualnie z 240mg co drugi dzień, które dosłownie na chwilkę poprawiają lekko humor. Chciałbym wrzucić z 500mg żeby się porządnie upierdolić na 2-3 godziny ale nie potrafię zrobić tygodnia przerwy co by się nie telepać xD

Ahhh, moja propozycja odnośnie otworzenia nowego tematu została wzięta na poważnie hehe
aż z tej okazji odszedłem od "bezpiecznych" w moim przypadku 240mg co 2 dni i wrzuciłem 300, jest lepiej ale to dalej nie to czego oczekuje :D
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.