Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 287 / 85 / 0
a jak pisalem ze dobra feta sie spokojnie da zejsc z opio to sie krzywili %-D
  • 2926 / 243 / 0
Znudzi Ci się feta albo będziesz tak zajechany fizycznie, że przypomną Ci się słowa "przejście ze stymulantów na opiatowe ciepełko". Nie pytaj skąd to wiem.
Dawny nick: tur3k
  • 105 / 6 / 0
@Amunicja
Prawda, feta może ze 3 dni. Absolutna bezsenność dyskwalifikuje ją jako środek zastępczy. Potem człowiek zombieje, ledwo się na nogach trzyma a i tak ma ciarki. Lęki i drżenia też się pojawiają. No chyba, że ktoś ćpa tylko z rana, ale wiadomo najćpuńsza pora to wieczór, komputer, muzyka, gry albo spacer zwykle. Już lepsze dopaminowe BK.
  • 287 / 85 / 0
zalezy od jakosci.
dobra to spokojnie wiecej niz 3dni bez wiekszych konsekwencji.
BK oczywiscie ze bardziej spektakularne w dzialaniu, kosztem funkcjonalnosci, a i po nich feta wypada raczej slabo,

@Amunicja
ale nie trzeba wracac, no przynajmniej nie od razu.
poza tym ja to pisalem w kontekscie zejscia z opio, a nie zastapienia ich feta na stale.
oczywiste ze jak kazda substancja w ciagach i bez umiaru przyniesie wiecej szkod niz korzysci, natomiast przy samym odstawianiu moze pomoc (choc nie jest zbyt intuicyjnym wyborem), co kilka przypadkow juz potwierdza.
  • 1301 / 332 / 12
z mojego punktu widzenia zastępowanie opio feta nie ma żadnych zalet (jedynie poza brakiem skręta) a zwłaszcza jak już się dojdzie do momentu, że walisz codziennie żeby funkcjonować
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.