Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 9 / / 0
Tak to prawda, aczkolwiek pytanie było z czystej ciekawości czy po prostu większa dawka powiedzmy z 75 na 150 wydłuży sen
  • 162 / 29 / 0
16 czerwca 2025Lofellokas pisze:
Dzięki za odpowiedź i odpowiem tak nie jestem uzależniony od żadnego leku który biorę a brałem już różne natomiast na temat Pragebaliny powiem tak na tej dawce jestem już ponad rok, dawkę w wysokości 150 brałem prawie 5 lat i spałem idealnie, zszedłem z niej kiedyś do 0 i kompletnie nic się nie działo

Uważam że odpowiedź z tego artykułu nie jest odpowiedzą na moje pytanie
@Lofellokas, z jednej strony piszesz, że Twoje doświadczenia były pozytywne, a jej działanie zgodne z Twoimi oczekiwaniami (idealny sen), z drugiej wnosisz pewne wątpliwości (skoro kierujesz do nas pytanie). Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak tym razem Twój organizm zareaguje (doszła "nerwówka", włączenie opripramolu).
  • 1496 / 92 / 2
Czy pregabalina podbija sen w dawkach 2x300 mg doba.Chcę się leczyć na lęki i po ilu przestanę je mieć biorąc tą dawkę?Czuję silne niekontrolowane lęki.
action movie:gun:
  • 162 / 29 / 0
@stuk, tak, podbije i działa dość szybko. Napiszesz więcej, jaka jest natura tych lęków? Czy Ty masz zacząć leczenie od takiej dawki? Czy przyjmujesz inne leki/w przeszłości przyjmowałeś?
  • 1496 / 92 / 2
@hanalena Brałem dużo zolpiklonu, fenibutu, klometiazolu, benzo i neuroleptyki też przyjmowałem.Leczylem się też psychiatrycznie na schzofrenię.Mam lęki, że grupa osób chcę mnie wykończyć i ogólnie mam myśli, że chcą mnie zniszczyć.Mam strach, lęk jak idę ulicą.Na razie tyko pregbalinę przyjmuję.Tak startowałem od dawki 600 mg, 3 dzień już biorę.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2025 przez stuk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 162 / 29 / 0
@stuk, zatem żyjesz w ogromnym poczuciu zagrożenia. Nie wiem, czy pregabalina na ten moment Cię zabezpieczy - wydaje się, że właściwy neuroleptyk zapewniłby Ci lepszą stabilizację. Czy Twoje leczenie prowadzi jakiś psychiatra?
  • 1496 / 92 / 2
@Hanalena Nie, sam się leczę, palnuję dodać fenibut, ostatnio dawałem trochę benzodiazepin.
  • 162 / 29 / 0
@stuk, natura Twoich lęków jest psychotyczna, a fenibut pogorszy sprawę - istnieje ryzyko nawrotu schizofrenii.
  • 1496 / 92 / 2
@Hanalena A danie Baclofenu pomoże na bzsenność tak 30 mg, 50 mg?
  • 3238 / 915 / 5
18 czerwca 2025Hanalena pisze:
@stuk, natura Twoich lęków jest psychotyczna, a fenibut pogorszy sprawę - istnieje ryzyko nawrotu schizofrenii.
W jaki sposób fenibut ma pogorszyć sprawę?
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.