Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Tak to prawda, aczkolwiek pytanie było z czystej ciekawości czy po prostu większa dawka powiedzmy z 75 na 150 wydłuży sen
  • 159 / 27 / 0
16 czerwca 2025Lofellokas pisze:
Dzięki za odpowiedź i odpowiem tak nie jestem uzależniony od żadnego leku który biorę a brałem już różne natomiast na temat Pragebaliny powiem tak na tej dawce jestem już ponad rok, dawkę w wysokości 150 brałem prawie 5 lat i spałem idealnie, zszedłem z niej kiedyś do 0 i kompletnie nic się nie działo

Uważam że odpowiedź z tego artykułu nie jest odpowiedzą na moje pytanie
@Lofellokas, z jednej strony piszesz, że Twoje doświadczenia były pozytywne, a jej działanie zgodne z Twoimi oczekiwaniami (idealny sen), z drugiej wnosisz pewne wątpliwości (skoro kierujesz do nas pytanie). Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak tym razem Twój organizm zareaguje (doszła "nerwówka", włączenie opripramolu).
  • 1427 / 89 / 2
Czy pregabalina podbija sen w dawkach 2x300 mg doba.Chcę się leczyć na lęki i po ilu przestanę je mieć biorąc tą dawkę?Czuję silne niekontrolowane lęki.
action movie:gun:
  • 159 / 27 / 0
@stuk, tak, podbije i działa dość szybko. Napiszesz więcej, jaka jest natura tych lęków? Czy Ty masz zacząć leczenie od takiej dawki? Czy przyjmujesz inne leki/w przeszłości przyjmowałeś?
  • 1427 / 89 / 2
@hanalena Brałem dużo zolpiklonu, fenibutu, klometiazolu, benzo i neuroleptyki też przyjmowałem.Leczylem się też psychiatrycznie na schzofrenię.Mam lęki, że grupa osób chcę mnie wykończyć i ogólnie mam myśli, że chcą mnie zniszczyć.Mam strach, lęk jak idę ulicą.Na razie tyko pregbalinę przyjmuję.Tak startowałem od dawki 600 mg, 3 dzień już biorę.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2025 przez stuk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 159 / 27 / 0
@stuk, zatem żyjesz w ogromnym poczuciu zagrożenia. Nie wiem, czy pregabalina na ten moment Cię zabezpieczy - wydaje się, że właściwy neuroleptyk zapewniłby Ci lepszą stabilizację. Czy Twoje leczenie prowadzi jakiś psychiatra?
  • 1427 / 89 / 2
@Hanalena Nie, sam się leczę, palnuję dodać fenibut, ostatnio dawałem trochę benzodiazepin.
  • 159 / 27 / 0
@stuk, natura Twoich lęków jest psychotyczna, a fenibut pogorszy sprawę - istnieje ryzyko nawrotu schizofrenii.
  • 1427 / 89 / 2
@Hanalena A danie Baclofenu pomoże na bzsenność tak 30 mg, 50 mg?
  • 3177 / 888 / 5
18 czerwca 2025Hanalena pisze:
@stuk, natura Twoich lęków jest psychotyczna, a fenibut pogorszy sprawę - istnieje ryzyko nawrotu schizofrenii.
W jaki sposób fenibut ma pogorszyć sprawę?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.