Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Tak to prawda, aczkolwiek pytanie było z czystej ciekawości czy po prostu większa dawka powiedzmy z 75 na 150 wydłuży sen
  • 131 / 25 / 0
16 czerwca 2025Lofellokas pisze:
Dzięki za odpowiedź i odpowiem tak nie jestem uzależniony od żadnego leku który biorę a brałem już różne natomiast na temat Pragebaliny powiem tak na tej dawce jestem już ponad rok, dawkę w wysokości 150 brałem prawie 5 lat i spałem idealnie, zszedłem z niej kiedyś do 0 i kompletnie nic się nie działo

Uważam że odpowiedź z tego artykułu nie jest odpowiedzą na moje pytanie
@Lofellokas, z jednej strony piszesz, że Twoje doświadczenia były pozytywne, a jej działanie zgodne z Twoimi oczekiwaniami (idealny sen), z drugiej wnosisz pewne wątpliwości (skoro kierujesz do nas pytanie). Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak tym razem Twój organizm zareaguje (doszła "nerwówka", włączenie opripramolu).
  • 1413 / 89 / 0
Czy pregabalina podbija sen w dawkach 2x300 mg doba.Chcę się leczyć na lęki i po ilu przestanę je mieć biorąc tą dawkę?Czuję silne niekontrolowane lęki.
action movie:gun:
  • 131 / 25 / 0
@stuk, tak, podbije i działa dość szybko. Napiszesz więcej, jaka jest natura tych lęków? Czy Ty masz zacząć leczenie od takiej dawki? Czy przyjmujesz inne leki/w przeszłości przyjmowałeś?
  • 1413 / 89 / 0
@hanalena Brałem dużo zolpiklonu, fenibutu, klometiazolu, benzo i neuroleptyki też przyjmowałem.Leczylem się też psychiatrycznie na schzofrenię.Mam lęki, że grupa osób chcę mnie wykończyć i ogólnie mam myśli, że chcą mnie zniszczyć.Mam strach, lęk jak idę ulicą.Na razie tyko pregbalinę przyjmuję.Tak startowałem od dawki 600 mg, 3 dzień już biorę.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2025 przez stuk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 131 / 25 / 0
@stuk, zatem żyjesz w ogromnym poczuciu zagrożenia. Nie wiem, czy pregabalina na ten moment Cię zabezpieczy - wydaje się, że właściwy neuroleptyk zapewniłby Ci lepszą stabilizację. Czy Twoje leczenie prowadzi jakiś psychiatra?
  • 1413 / 89 / 0
@Hanalena Nie, sam się leczę, palnuję dodać fenibut, ostatnio dawałem trochę benzodiazepin.
  • 131 / 25 / 0
@stuk, natura Twoich lęków jest psychotyczna, a fenibut pogorszy sprawę - istnieje ryzyko nawrotu schizofrenii.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 11:00:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750244352'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.