Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
moj zestaw przed przybyciem - +/- 450mg deksa 30-60mg metylofenidatu (mam zdiagnozowane adhd), na wieczor 150mg bupropionu i 50 naltreksonu.
juz na dziendobry dostalam kroplowke ktora mnie zmiotla z nog (na opakowaniu byla glukoza, wiec albo cukier mnie silnie usypia, albo dali mi cos przy pobieraniu krwi lub zakladaniu wenlfonu. nie bylam w stanie skleic zdania ani sie podniesc do lazienki przez jakies 2-3h. gdy zapytalam co mi dali odpowiedziano, ze maja swoje techniki XD no ok.
standardowy zestaw to byla pregabalina 75-300mg, lorafen 1mg, na poczatku 10mg medikinetu, potem brak (zgodzilam sie przy przyjeciu na zmniejszenie dawki 10mg+10mg dziennie, gdzies po kilku dniach calkiem go zdjeli.) caly detox przespalam jak zombie. na wypis dostalam w zaleceniach pregabaline 75mg 1-0-2 dziennie, lorafen 1mg przez tydzien potem 0.5mg potem zejscie (jako uzalezniona od benzo XD), hydroksyzyne doraznie i w sumie to tyle.
w diagnozie w wypisie F 19.3 i F.61.
niestety zlamalam abstynencje do DXM, chociaz jestem na mniejszej dawce o polowe. nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie jazda na benzo + pregabalinie to jakis zart. nie wspominajac o tym, ze naprawde mam to pierdolone ADHD i to o dosc silnych objawach (potrafie calkiem na trzezwo zgubic telefon w mieszkaniu z 10 razy dziennie, zapomniec siatki z zakupami, karty ze sklepu, nie pamietac co mialam powiedziec czy zrobic, tak bylo od zawsze bez wzgledu na obecnosc DXM alko czy benzo w moim zyciu - wiem bo mam okresy abstynencji po kilka msc od wszystkiego.) plus metylofenidat mnie nie stymuluje, tylko koncentruje ( potrafie cos przeczytac od slowa do slowa i zapamietac) i uruchamia mi funkcje pamieci krotkotrwalej, ktorej na codzien nie posiadam (pamietam ze cos mam zrobic i za 20min dalej o tym pamietam), koncze zdania zamiast przerywac w srodku i zmieniac watek, nie rozkojarzam sie w trakcie rozmowy itp.
konsutacje mam dopiero w przyszlym tyg. co do tej pory? ktos ma jakies propozycje? wywalilam lorafen do kibla z czego jestem bardzo dumna. domyslam sie ze to pewnie na ryzyko wystapienia drgawek, ale pregaba chyba dziala podobnie? z tym, ze tego kurestwa tez nie chce zrec. nic co napierdala po gaba nie jest mi potrzebne, bo po wpierdalaniu 30mg alpry dziennie to cud ze jeszcze te receptory jakos dzialaja.
zostac poki co na medikinecie 10mg+10mg z naltreksonem 50mg na noc? niestety mam zbyt duze glody alkoholowe, zeby zrezygnowac z naltreksonu. przydaloby sie cos na ten zjazd wieczorny po metylofenidacie (mam XR a i tak po 16 jestem juz nie do zniesienia - mam bardzo szybki metabolizm na wszystkie substancje psychoaktywne - pewnie dzieki temu w ogole jeszcze zyje xD). dzieki za wszystkie odpowiedzi. oczywiscie dalej bede probowac zejsc z DXM. ale nie chce tego robic kosztem dodawania benzo czy pregaby do mojego zycia. bardzo prosze, darujcie sobie odpowiedzi, ze powinnam isc na terapie (bylam na 4 odwykach + 4 miesiecznej nerwicowce), bo mam DOM do utrzymania i musze jakos zarabiac, a zadna praca nie bedzie specjalnie chetna czekac na mnie kolejne 2-3miesiace. bardzo dziekuje za wszelkie odpowiedzi i rady na te wypociny. trzymajcie sie wszyscy.
Mogą też źle diagnozować ci psychiatrzy wiadomo.
Dlaczego byłaś tam w szpitalu psychiatrycznym?
Ciężko jest mi cokolwiek doradzić bo sam nie mam takich problemów ale wiem że jak się zje te 675mg DXM i poprawi taką samą ilością to na prawdę można być w kosmosie przez 5 dni.
Kiedyś się mega namęczyłem tak długą fazą a powót do "normalności" trwał ze dwa tygodnie.
Pozdrawiam serdecznie, Aleksandra
Kurwa, legenda. Autodiagnoza roku. Jeszcze chwila i zacznie mówić, że on w sumie to tak profilaktycznie, żeby się nie przeziębić. Farmaceuta to już pewnie obstawia zakłady w aptece: „Czy dziś przyjdzie na 600 czy na 900?”.
Wiecie co jest tu najpiękniejsze? To klasyczne „mogę przestać, ale nie chcę”. Klasyka każdego ćpuna w denialu. Z takim myśleniem to jeszcze miesiąc-dwa i będzie pisał kolejny update z ośrodka detoksykacyjnego albo wpadnie w plateau 5 i zacznie dyskutować z postaciami z tapety na telefonie.
@wiktorchuj420 napisałeś ten post w temacie o uzależnieniach i sam się zastanawiałeś czy jesteś uzależniony. Wyciągnąłeś błędne wnioski ale o tym później, bo już same takie myśli znaczą że coś się dzieje.
Możesz przestać, ale nie chcesz.
W kolejnym etapie rozmyślań dojdziesz do wniosku, że właściwie na tym polega uzależnienie, pomijając jakieś mocne fizyczne wjebanie się. Każda uzależniona osoba właściwie może przestać. Ale każda… nie chce XD w momencie kiedy ktoś nie chce brać, można uprościć że nie jest uzależniony.
Wiesz przecież że DXM (lub wstaw tu: dowolna inna substancja) nie jest obojętna dla zdrowia ogólnego, ani tym bardziej dla balansu neurochemicznego. Nie zgadniesz co jest w „mądrej” definicji uzależnienia. Przyjmowanie substancji mimo świadomości negatywnych skutków zdrowotnych
Teraz, jak już to wiesz, czeka Cię ciekawa życiowa podroz. Ludzie na tym forum są o tyle cudowni, że nie dadzą poklepania po pleckach kiedy próbujesz się im tłumaczyć i wypierać.
Ktoś to musiał zaakceptować w kolejce moderacyjnej, bo to przecież pierwszy post.
Albo więc forumowe boty już klikają "akceptuj" zamiast moderatorów,
albo ktoś z administracji wciska "zatwierdź" szybciej niż zdąży przeczytać temat.
Gratuluję jakości selekcji. W sumie niedługo możecie podłączyć AI pod zatwierdzanie - efekt będzie identyczny.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/marijuanabasic_0.jpg)
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej
Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.