Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 112 / 64 / 0
Nie, to raczej nie wygląda na coś co metabolizowane jest do bromazolamu moim zdaniem. Jedyne efektywne prodrugi benzosów to są te z trikiem zamykania pierścienia (awizafon, rilmzafon itd).

Moim zdaniem z racji że bromazolam sie za dobrze sprzedawał (mozna w sumie powiedzieć że zastąpił etizolam jako taki uniwersalny benzos nieofensywny, dla każdego) to panowie chińczykowie postanowili zwyczajnie niczego nie psuć i kierując sie tradycją postanowili sprzedawać coś co bromazolamem nie jest ale podpisane jest bromazolam.

Przy metaboliźmie alprazolamu, w miejscu gdzie znajduje sie metylowy ogonek, tworzy sie grupa hydroksylowa. W wypadku bromazolamu jest pewnie tak samo biorac pod uwage podobienstwo do siebie tej dwójki. Ale nic tam nie odpada, a juz na pewno nie mogłoby odpaść w taki sposób zeby z tego zrobil sie bromazolam. Jestem tego prawie że pewien.
  • 58 / / 0
Podobno bromazolam ma bardzo długi czas pół-trwania w organiźmie i nawet 1mg brany raz na tydzień potrafi uzależnić ? czy to prawda? tak czytałem na zagranicznych forach.
  • 72 / 4 / 0
Ściema.
Okres półtrwania to do 20 h, czyli po tym czasie w organizmie zostanie z 1mg 0,5 mg, w takiej dawce nie ma szansy na uzależnienie fizyczne jeśli robi się takie przerwy.
Inną rzeczą jest, że zauważyłam, że działa dużo lepiej niż apteczny bromek i jest wydajniejszy, 3mg zadziałały tak jak 12 mg tego aptecznego, być może to była też sugestia placebo bo brałam wtedy pierwszy raz benzo RC.
  • 58 / / 0
Jesteś pewna? ja wziąłem 1mg o 18:00 w poniedziałek i efekt anty-lękowy czułem jeszcze w środę... (nie mam tolerancji)

scalono - nv13

jak według was dawkować bromazelam.
na ujebanie się: 1mg+
na sen: 0.5-1mg
na lęki i dzień: 0.2mg-0.5mg
??
to dla osoby bez tolerki
  • 58 / / 0
Czy coś ze mną nie tak, że czuję efekty po 0.2mg bromka? Mniej zamartwiania się, więcej odwagi, i lekko rozluźnione nogi…
  • 58 / / 0
Czy tez czujecie, że after-glow w bronazolamie jest lepsze od samej głównej fazy ? Ja jak wrzucę 0.5mg to przez 6-8 godzin jestem zamulony i zmęczony, dopiero później czuję działanie anty lękowe przy jednoczesnej dużej ilości energii. Przy 1mg to tak mnie ścina z nóg, że co chwila przysypiam i mi nawet ślina z ust leci. Funkcjonalna dawka bromka to jakieś 0.2-0.3mg i nawet to jak nie wypije do tego kawy to mnie zmuli. Czy to normalne?
  • 30 / 2 / 0
Ja mam wrażenie, że u części osób to „after-glow” to tak naprawdę nie tyle dodatkowe działanie, co efekt tego, że sedacja schodzi szybciej niż komponent przeciwlękowy. Dlatego na początku jest zamulenie, a dopiero później zostaje bardziej „czysta” ulga bez tej ciężkości.

No i przy niskiej tolerce 0.2–0.3 mg to wcale nie jest mało — niektórzy są po prostu bardziej wrażliwi na benzo i wtedy ten profil, który opisujesz, jest całkiem typowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.