Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 159 / 25 / 0
@tosieniedzieje A po co ty to bierzesz? Sama bromokryptyna bezpieczniejsza a tez obniza prolaktyne
Pozatym to nie ty mowiles ze ci SNRI zniszczyło życie?
  • 760 / 439 / 0
Tak, ale miałem silny epizod depresyjny z próbą samobójczą.
Wrocilem do mianseryny, wenlafaksyna,abilify
  • 159 / 25 / 0
@tosieniedzieje Nie wiedziałem, zdrowia mordko, wszystkiego dobrego
  • 8 / / 0
Jeśli ktoś jadł kwetiapinę lub olanzapię, doceni ten "spokój umysłu" bez gównianej sedacji. Lekarz zmienił z 10mg na 15mg i jestem jak buddyjska skała.
A przy tym Pan Bóg dał człowiekowi taki rozkaz: "Z wszelkiego drzewa tego ogrodu możesz spożywać według upodobania; ale z drzewa poznania dobra i zła nie wolno ci jeść, bo gdy z niego spożyjesz, niechybnie umrzesz."
  • 78 / 9 / 0
@matigrubello Tzn jak działa ten Aripiprazol? Uspokaja?Usypia?Szukam czegoś zamiast Kwetipiny. Biore 600mg na noc i szału nie ma.
  • 123 / 24 / 0
@RobertoSS , jako zamiennik kwetiapiny na noc się nie sprawdzi, bo aktywizuje, "zbiera myślenie" i będzie raczej utrudniać zasypianie.
  • 78 / 9 / 0
A zamiast Amisanu? Bardzo mi ten lęk pomógł ,ale niestety prolaktyna x5 podwyzona - a co za tym idzie problemy łóżkowe. Chetnie bym zamienił na Ari, bo czytalem ze skutecznie obniża poziom prolaktyny.
  • 123 / 24 / 0
@RobertoSS, uwzględniając Twoje wcześniejsze ciągi, leki, jakie aktualnie przyjmujesz na wieczór i problemy z szyszynką, w sprawie zmian konsultuj się z psychiatrą (zresztą, jak wspominałeś, bardzo Ci przychylną).
  • 118 / 14 / 0
09 czerwca 2025RobertoSS pisze:
A zamiast Amisanu? Bardzo mi ten lęk pomógł ,ale niestety prolaktyna x5 podwyzona - a co za tym idzie problemy łóżkowe. Chetnie bym zamienił na Ari, bo czytalem ze skutecznie obniża poziom prolaktyny.
Z mojego doświadczenia - na pewno Cię nie uspokoi, raczej zaktywizuje, ale tak, że będzie Cię telepało, a i tak nie będziesz chciał nic sensownego robić (przynajmniej u mnie). I miałem od tego srogi szczękościsk (może bupropion odgrywał też jakąś rolę). Co do spraw łóżkowych przyznaję, że miałem po tym większą chcicę.
  • 1499 / 239 / 0
@RobertoSS ja brałem arypiprazolu 7,5 mg plus antydepresanty i zajebiście ten czas wspominam. Fizycznie byłem tylko lekko pobudzony ale psychicznie było pod wieloma względami dużo lepiej. Trochę lęk się zwiększył ale i tak funkcjonowałem znacznie lepiej niż wcześniej.
Amisulpryd też brałem kilkukrotnie i dobrze że wspominam, nie sprawdzałem prolaktyny bo miałem to w dupie skoro dobrze się czułem, teraz biorę sulpiryd 400 mg i prolaktynę nadal w dupie mam, grunt że mi cycki nie rosną;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.