Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 395 / 152 / 0
Apteka może wydać zapas leku max na 120 dni. Resztę leku z recepty po upływie 3/4 tego czasu. Tak, apteka działa zgodnie z prawem.
@izopropylofenidat widocznie masz na recepcie dawkowanie 1x dziennie. Także dlatego tak wyszło.
  • 192 / 65 / 2
21 maja 2025Merx pisze:
@PowolnyM402 szanse są, ale nikłe. próbować możesz, jak masz hajs, a gdzie to już nie w tym wątku.
nie no, ja na 1 wizycie (bez jakiejkolwiek historii w ikp oprócz nie wiem antybiotku xD) dostałem neurojeby i sertraline, a już na 2 wizycie wypisywał mi pregabaline (wszystko na nfz). raczej zależy od magika.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1051 / 299 / 2
jak się ma gadane to nawet midasa idzie ogarnąć z historią uzależnienia od benzo na nfz XD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1528 / 533 / 0
Te receptomaty to gówno przenajgorsze, poprosiłem o diazepam który mam w IKP normalnie, babka przez telefon wzięła dostęp do mojego IKP, przejrzała a potem się rozłączyła, wypisała hydroksyzynę i 100 zł w błoto. Męczyło mnie ssanie na alko czy kryształ, alko wiadomo nie mogę (disulfiram), kryształu tykać nie chciałem, pomyślałem o diazepamie bo z nim kontroli nie tracę, byleby przeszły mi głody i moglbym zasnąć, a tu taki numer. Super hydroksyzyna pomoże, głupia babo. I po chuj jej było moje IKP skoro i tak nie chciała pomóc. Skończyło się na tym, że kupiłem z wielką łaską jednego klona na mieście, wziąłem połówkę i poszedłem spać. Jasno wynika z moich recept, że ja tego Relanium które dostawałem nie brałem częściej niż raz na tydzień średnio, więc nie było mowy o nadużyciach (używałem inaczej wiadomo jak jest w moim temacie, ale jej przedstawiłem inaczej) więc nie miała żadnego ryzyka mi tego wystawić, szczególnie że po jednej wizycie stacjonarnej kolejne dwie paczki dostałem właśnie na telefon, więc nie byłaby pierwsza. Jeszcze rozumiem kurwa małolatom bez historii leczenia odmawiać, ale chłopu przed 30-tką który jasno widać, że się leczy i nie nadużywa to zwykle kurestwo. Wziąć stówę, popierdolić głupoty o wizycie stacjonarnej i elo. Fajnie że jak mnie łapią drgawki, jestem cały spięty i nie śpię kolejna noc to będę sobie lekarza przed 22 ogarniał, ciekawe gdzie. Dzień później to sobie w dupę mogłem wsadzić wizytę jak już noc męczarni za mną. Te kurwy dobrze wiedzą, że jak robią co robią, to tylko czarny rynek rośnie.

W ogóle jakby ktoś nie wiedział, żebyście się nie dali naciąć, ja z receptomatu skorzystałem chyba pierwszy raz od dwóch lat mniej więcej — oni już nie dają bonu na kolejną próbę jak nie wyjdzie. Nie dostaniesz to 100 zł w błoto i trzeba płacić za kolejną próbę. Pamiętam, że kiedyś można było aż do skutku próbować. I co mi po hydroksyzynie, mogę sobie wszystkie 30 tabletek wsadzić w dupę i nic nie poczuję
  • 142 / 8 / 0
@LeszekSmieszek

Miałem tyle takich sytuacji że bym ich nie zliczył, zależy na jakiego lekarza się trafi.
Osrali się całkowicie po tej medialnej nagonce. Choć na niektórych stronach idzie wyrwać chociaż pregabe z benzo jest to prawie niemożliwe.
  • 322 / 82 / 0
Niestety takie aktualnie realia, jak chcesz benzo to musisz ogarnąć zaufanego stacjonarnego magika, eldorado receptomatowe się skończyło
  • 584 / 81 / 0
@drakan9 to prawda ale trzeba wiedziec gdzie szukac bo sa strony ktore nadal wystawiaja wystarczy miec stara recepte
Jestem dość trudny.
  • 6 / / 0
Dokładnie. Tęsknię za czasami pandemii, kiedy erecepty spadały z nieba jak świeże bułki. Gdy mam wątpliwości, zawsze decyduję się na zakup e-recepty razem z teleporadą. Przy dobrej bajerze da się załatwić naprawdę sporo. Ostatnio udało się zdobyć Zoloft i Tramal. Gdy próbowałam bez teleporady, boty chciały dostęp do mojego IKP, ale z prawdziwym lekarzem to już zupełnie inna rozmowa.
  • 118 / 14 / 0
@Jigrukia Tzn. nie dajesz lekarzowi dostępu do IKP podczas rozmowy przez tel i załatwiasz tramca i zoloft? Mi się taka sztuka nigdy nie udała.
  • 395 / 152 / 0
@castlecastle oczywiście że się da. Nie wiem co w tym dziwnego. Masz za słabą gadkę widocznie %-D ja co prawda nie muszę z takich rzeczy korzystać bo jak potrzebuje choaciażby benzo to piszę sms do swojego magika i mi wystawia receptę, bez płacenia za receptomaty.
Sam tramal przez teleporadę dostałam ostatnio z powodu bólu pleców a nawet o niego nie prosiłam i nie mam w historii żadnej dyskopatii ani nic, bo to nawet nie był ból pochodzenia kostnego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.