Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
30 maja 2025yoshi420 pisze: Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Odstawianie tego to masakra.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Nagłe odstawienie pregabaliny 300+ to piekło na ziemi
Od stycznia redukuje ilość i obecnie nie przekraczam 350mg i staram się zażywać co równo 4 dni. Tyle potrafię wytrzymać bo dłużej czuję że umieram, boję się tego uczucia i się poddaje.
Spotkałem się z opinią by przyjmować mikrodawki przed główną. Chodzi o zaleczenie głódu - by główna dawka mocniej zadziałała bo mi właśnie chodzi o efekt odurzający... Odurzenie tym lekiem jest dla mnie boskie i nie zażywam nic innego już.
Jest ktoś kto wie o co chodzi z tym podłączeniem przed główną dawką i jest wstanie zasugerować dawkę i porę?
Mam legalne źródło w tabletkach o nazwie Preato - łatwo podzielny co do 25mg. Stosuje gilotynę do tabletek z apteki.
04 czerwca 2025tramalowysong pisze:Jakiś czas czyli? 2 miesiące waliłem od dnia pierwszego rano 300 i wieczorem 300. Odstawilem z dnia na dzien, tylko humor byl kiepski to dwa dni po 2 razy 10mg diazepamu bralem a i trawke palilem ale ja zawsze palilem niezaleznie czy cos bralem czy nie. Pewnie jak ktoś ma mocne zaburzenia czy choroby a prega przysłaniała to może wtedy wami miotało ale przestańcie to tak demonizować, 3000 to rozumiem ale kurwa 300? Jadłem innym razem 4 miechy 2x dziennie 225mg, 3 dni ciąłem dawke tak , że zmniejszyłem na jedną 225 przed snem i elo30 maja 2025yoshi420 pisze: Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Praga zajebista jest do cpania raz na jakis czas 600-750 bez tolerancji jest totalna bania. Codzienne uzywanie = w koncu nie dziala a bez tego dramat.
Jechalem 2x150 ale z 5-7 razy rekreacyjnie gramiec z hakiem
04 czerwca 2025gene5 pisze:
Spotkałem się z opinią by przyjmować mikrodawki przed główną. Chodzi o zaleczenie głódu - by główna dawka mocniej zadziałała bo mi właśnie chodzi o efekt odurzający... Odurzenie tym lekiem jest dla mnie boskie i nie zażywam nic innego już.
Jest ktoś kto wie o co chodzi z tym podłączeniem przed główną dawką i jest wstanie zasugerować dawkę i porę?
"Rutyna to rzecz zgubna "
04 czerwca 2025yoshi420 pisze:Bardziej chodzilo mi o kilka lat (jak ja- obecnie rzucam klona ogarnalem nawet 3 dni bez pregi na 2mg daje mi luz brak cisnien i lekkie ucpienie04 czerwca 2025tramalowysong pisze:Jakiś czas czyli? 2 miesiące waliłem od dnia pierwszego rano 300 i wieczorem 300. Odstawilem z dnia na dzien, tylko humor byl kiepski to dwa dni po 2 razy 10mg diazepamu bralem a i trawke palilem ale ja zawsze palilem niezaleznie czy cos bralem czy nie. Pewnie jak ktoś ma mocne zaburzenia czy choroby a prega przysłaniała to może wtedy wami miotało ale przestańcie to tak demonizować, 3000 to rozumiem ale kurwa 300? Jadłem innym razem 4 miechy 2x dziennie 225mg, 3 dni ciąłem dawke tak , że zmniejszyłem na jedną 225 przed snem i elo30 maja 2025yoshi420 pisze: Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Praga zajebista jest do cpania raz na jakis czas 600-750 bez tolerancji jest totalna bania. Codzienne uzywanie = w koncu nie dziala a bez tego dramat.
04 czerwca 2025yoshi420 pisze:Bardziej chodzilo mi o kilka lat (jak ja- obecnie rzucam klona ogarnalem nawet 3 dni bez pregi na 2mg daje mi luz brak cisnien i lekkie ucpienie04 czerwca 2025tramalowysong pisze:Jakiś czas czyli? 2 miesiące waliłem od dnia pierwszego rano 300 i wieczorem 300. Odstawilem z dnia na dzien, tylko humor byl kiepski to dwa dni po 2 razy 10mg diazepamu bralem a i trawke palilem ale ja zawsze palilem niezaleznie czy cos bralem czy nie. Pewnie jak ktoś ma mocne zaburzenia czy choroby a prega przysłaniała to może wtedy wami miotało ale przestańcie to tak demonizować, 3000 to rozumiem ale kurwa 300? Jadłem innym razem 4 miechy 2x dziennie 225mg, 3 dni ciąłem dawke tak , że zmniejszyłem na jedną 225 przed snem i elo30 maja 2025yoshi420 pisze: Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
04 czerwca 2025Pseudofarmaceuta pisze:To chyba chodziło o moją opinię. Spróbuj pregabalinę w systemie dawka uderzeniowa (przy niskiej tolerancji), np. 600mg, potem połowa dawki (300mg) i na trzeci dzień mikrodawka (nie mniej niż 100mg). Na czwarty dzień uderzenie - 600mg. Da to wg mnie lepszy efekt niż odczekanie 3 dni, te mniejsze dawki też będzie czuć. Jeśli oczywiście nie chcesz brać z zaleceniem lekarza tylko sobie walnąć :-)04 czerwca 2025gene5 pisze:
U mnie tolerancja na Pregabalina jest ogromna niestetety. Jeszcze w ubiegłym roku jechałem na dawkach w okolicy 3 gram i nic nie czułem już. Mocno redukuje ilość i jako uzależniony nie chcę się całkowicie z tego wyrwać bo kocham ten stan :-)
600 to duża dawka, kiedyś mnie dobrze robiło 75mg i naprawdę byłem pod ogromnym wrażeniem, kiedyś pierwsze 450 wgniotło mnie tak w fotel że bałem się że przedawkowałem. Teraz po wielkim sukcesie redakcji do 350mg co 4 dni, coś czuję i jest miło ale chce się więcej. Po 4 dniach CT jest silny głód - dla tego pomysł z jego redukcją wydaje się dobry.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/edna.jpg)
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny
Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cement.jpg)
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu
Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/k0lumbijska_marynarka_wojenna.jpg)
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”
Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.