Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 600 / 107 / 0
Na początku miałem lekkie objawy lękowe coś typu ala wjeżdżanie na serducho, ale potem zmieniło się już w przyjemne przyspieszenie
:tabletki:
  • 327 / 68 / 0
30 maja 2025yoshi420 pisze:
Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Odstawianie tego to masakra.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Nagłe odstawienie pregabaliny 300+ to piekło na ziemi
Jakiś czas czyli? 2 miesiące waliłem od dnia pierwszego rano 300 i wieczorem 300. Odstawilem z dnia na dzien, tylko humor byl kiepski to dwa dni po 2 razy 10mg diazepamu bralem a i trawke palilem ale ja zawsze palilem niezaleznie czy cos bralem czy nie. Pewnie jak ktoś ma mocne zaburzenia czy choroby a prega przysłaniała to może wtedy wami miotało ale przestańcie to tak demonizować, 3000 to rozumiem ale kurwa 300? Jadłem innym razem 4 miechy 2x dziennie 225mg, 3 dni ciąłem dawke tak , że zmniejszyłem na jedną 225 przed snem i elo
czas zwolnić
  • 29 / 2 / 0
Jestem usatysfakcjonowany od Pregabalina po dwu letnim zażywaniu w dawkach do 2,7g - zwykle koło 1,2g w odstępach 2-3 dni.

Od stycznia redukuje ilość i obecnie nie przekraczam 350mg i staram się zażywać co równo 4 dni. Tyle potrafię wytrzymać bo dłużej czuję że umieram, boję się tego uczucia i się poddaje.

Spotkałem się z opinią by przyjmować mikrodawki przed główną. Chodzi o zaleczenie głódu - by główna dawka mocniej zadziałała bo mi właśnie chodzi o efekt odurzający... Odurzenie tym lekiem jest dla mnie boskie i nie zażywam nic innego już.

Jest ktoś kto wie o co chodzi z tym podłączeniem przed główną dawką i jest wstanie zasugerować dawkę i porę?

Mam legalne źródło w tabletkach o nazwie Preato - łatwo podzielny co do 25mg. Stosuje gilotynę do tabletek z apteki.
  • 1912 / 311 / 0
04 czerwca 2025tramalowysong pisze:
Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Jakiś czas czyli? 2 miesiące waliłem od dnia pierwszego rano 300 i wieczorem 300. Odstawilem z dnia na dzien, tylko humor byl kiepski to dwa dni po 2 razy 10mg diazepamu bralem a i trawke palilem ale ja zawsze palilem niezaleznie czy cos bralem czy nie. Pewnie jak ktoś ma mocne zaburzenia czy choroby a prega przysłaniała to może wtedy wami miotało ale przestańcie to tak demonizować, 3000 to rozumiem ale kurwa 300? Jadłem innym razem 4 miechy 2x dziennie 225mg, 3 dni ciąłem dawke tak , że zmniejszyłem na jedną 225 przed snem i elo
Bardziej chodzilo mi o kilka lat (jak ja- obecnie rzucam klona ogarnalem nawet 3 dni bez pregi na 2mg daje mi luz brak cisnien i lekkie ucpienie

Praga zajebista jest do cpania raz na jakis czas 600-750 bez tolerancji jest totalna bania. Codzienne uzywanie = w koncu nie dziala a bez tego dramat.

Jechalem 2x150 ale z 5-7 razy rekreacyjnie gramiec z hakiem
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 68 / 26 / 0
04 czerwca 2025gene5 pisze:

Spotkałem się z opinią by przyjmować mikrodawki przed główną. Chodzi o zaleczenie głódu - by główna dawka mocniej zadziałała bo mi właśnie chodzi o efekt odurzający... Odurzenie tym lekiem jest dla mnie boskie i nie zażywam nic innego już.

Jest ktoś kto wie o co chodzi z tym podłączeniem przed główną dawką i jest wstanie zasugerować dawkę i porę?
To chyba chodziło o moją opinię. Spróbuj pregabalinę w systemie dawka uderzeniowa (przy niskiej tolerancji), np. 600mg, potem połowa dawki (300mg) i na trzeci dzień mikrodawka (nie mniej niż 100mg). Na czwarty dzień uderzenie - 600mg. Da to wg mnie lepszy efekt niż odczekanie 3 dni, te mniejsze dawki też będzie czuć. Jeśli oczywiście nie chcesz brać z zaleceniem lekarza tylko sobie walnąć %-D
  • 3560 / 579 / 1
Ja też pisałem o tym systemie tylko że troszeczkę inaczej chyba chodziło o to jak redukować i jak się nie nabawić tolerki a później jak uciec przed uzależnieniem i skrętem
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 327 / 68 / 0
04 czerwca 2025yoshi420 pisze:
Bardziej chodzilo mi o kilka lat (jak ja- obecnie rzucam klona ogarnalem nawet 3 dni bez pregi na 2mg daje mi luz brak cisnien i lekkie ucpienie

Praga zajebista jest do cpania raz na jakis czas 600-750 bez tolerancji jest totalna bania. Codzienne uzywanie = w koncu nie dziala a bez tego dramat.

a no to spoko ale dalej uważam ,że 2x 300mg dziennie to nie jest jakas kosmiczna dawka
czas zwolnić
  • 781 / 99 / 22
Nie wiecie jakie jest obecnie zpatrywanie lekarzy itp. na pregę? 3 lata temu wszyscy zgodnym chórem mówili, że jest całkowicie bezpieczna i nie uzależnia: dwóch psychiatrów i internistka, która ją wręcz wychwalała pod niebiosa i brała z rana 300 mg. Przepisywała mi ile chciałem. My tutaj wiemy, że ta substancja cacy nie jest, ale jak jest z łapiduchami? Dawno jej nie brałem - kilka miechów, ale wczoraj wieczorem wziąłem 300 mg i wreszcie się wyspałem. Wrócić do nie wrócę, może doraźnie - bo tak powinna byc traktowana - jak benzo.
  • 273 / 33 / 0
04 czerwca 2025yoshi420 pisze:

Jak jest z pregą braną przykładowo raz na jakiś czas, dajmy na to co tydzień w dawce 600-750mg jeśli chodzi o nastepny dzień? Może wystąpić jakiś zjazd czy raczej jednorazowe wybryki na wiekszej dawce są teoretycznie bezpieczne? Od fena uzależniłem się na tyle, że już po jednym dniu na wyższej dawce czuję się relatywnie słabo co na początku nie występowało. Ciekawi mnie jak to jest z pregą
  • 29 / 2 / 0
04 czerwca 2025Pseudofarmaceuta pisze:
04 czerwca 2025gene5 pisze:

To chyba chodziło o moją opinię. Spróbuj pregabalinę w systemie dawka uderzeniowa (przy niskiej tolerancji), np. 600mg, potem połowa dawki (300mg) i na trzeci dzień mikrodawka (nie mniej niż 100mg). Na czwarty dzień uderzenie - 600mg. Da to wg mnie lepszy efekt niż odczekanie 3 dni, te mniejsze dawki też będzie czuć. Jeśli oczywiście nie chcesz brać z zaleceniem lekarza tylko sobie walnąć :-)
Nim napisałem to czytałem setki stron na tym forum ale nie pamiętam kto pisał. Nie natknąłem się na konkretne informacje z rozpiską i dla tego napisałem.

U mnie tolerancja na Pregabalina jest ogromna niestetety. Jeszcze w ubiegłym roku jechałem na dawkach w okolicy 3 gram i nic nie czułem już. Mocno redukuje ilość i jako uzależniony nie chcę się całkowicie z tego wyrwać bo kocham ten stan :-)

600 to duża dawka, kiedyś mnie dobrze robiło 75mg i naprawdę byłem pod ogromnym wrażeniem, kiedyś pierwsze 450 wgniotło mnie tak w fotel że bałem się że przedawkowałem. Teraz po wielkim sukcesie redakcji do 350mg co 4 dni, coś czuję i jest miło ale chce się więcej. Po 4 dniach CT jest silny głód - dla tego pomysł z jego redukcją wydaje się dobry.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.