Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 111 / 20 / 0
@DepresyjnyTypek, daj jej przynajmniej 2 tygodnie (to i tak krótko). Duloksetyna zwiększa też poziom dopaminy w korze przedczołowej, a zatem możesz liczyć na poprawę koncentracji, uwagi, organizacji myślenia, motywacji do działania, zdolności podejmowania decyzji i redukcję „zamglenia umysłowego” związanego z depresją https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK549806/
  • 12 / / 0
Zażywam od roku dulokstetyne 90mg na zaburzenia lękowe i lekarz podjol decyzję że zwiększy dawkę na 120mg, czy po takim czasie zwiększenie dawki coś da?
  • 139 / 11 / 0
Będzie to miało jakiś wpływ na ładowanie się dulo, jeśli na pierwsze dni dodam prege 1-2x150mg?
  • 53 / 7 / 0
Nie
  • 139 / 11 / 0
6 dzień na dulo, nie ma nawet porównania jak męczyłem się w okresie ładowania kiedyś na samej bez pregi, a teraz jak dodałem prege, wszystkie te najgorsze skutki uboczne są maskowane. Gorzej będzie jak po 2 tyg podstawie prege, ale i tak spora ulga aktualnie.
  • 12 / / 0
Mam pytanie byłem na dawce dulokstetyny 60mg ponad rok teraz zwiększono mi dawkę na 90mg od 5dni czuje duża senność czy to przejdzie?
  • 111 / 20 / 0
@Pauleta1920 , prawdopodobnie Twój organizm reaguje na zwiększony poziom serotoniny i potrzebuje ok. 2 tygodni na adaptację.
  • 32 / 1 / 0
Wróciłem do dulci po 4 tygodniowej wegetacji na paroksetynie 😵‍💫😵‍💫 odrazu poczułem noradrenaline bo na paro to mnie bolała żuchwa od ziewania xD widzę że pauleta ma chyba 23 konto tutaj xf
  • 1490 / 239 / 0
@aNti123999 no Pauleta się nie poddaje 😃.
Też bym chciał wrócić do duloksetyny tylko raz już próbowałem po paru latach przerwy i niestety nie było śladu po tej energii i motywacji która kiedyś była. Raczej to się już nie powtórzy, zresztą biorę teraz kilka leków to chyba tym bardziej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.