Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 10 / 2 / 0
Jak zaczynałam brać hydroksyzynę to za każdym razem kładła mnie do spania ale po mniej więcej miesiącu to działanie nasenne ustało nawet przy zwiększeniu dawek i czułam się po prostu przymulona- nic więcej. Teraz hydroksyzyna nie działa na mnie prawie wcale. Mam na myśli to że nie czuję żadnej różnicy po jej zażyciu xd
  • 30 / / 0
U mnie też efekt był głównie przeciwlękowy i usypiający, raczej bez haju bardziej wyciszenie niż euforia. Co do łączenia z tramadolem: to śliski temat, bo łatwo o nieprzyjemne skutki uboczne i chaos zamiast synergii, więc ostrożność
  • 10 / 1 / 0
Czy hydroxyzyna działa na wydzielanie kwasu żołądkowego ?
  • 7 / 1 / 0
Ponoć może pogarszać zaparcia, ale wydaje mi się że jest dość delikatna dla układu pokarmowego, doksylamina difenhydramina na pewno gorzej siadają na bęben
  • 3 / / 0
Ostatnio po zarzuceniu 20mg hydroksyzyny przed snem miałem bardzo realny koszmar i po przebudzeniu się z tego koszmaru się podniosłem i po 5 sekundach nagle z dupy zacząłem mimowolnie drzeć się na cały głos przez jakąś minutę, czy reakcje po obudzeniu się z koszmaru po hydroksyzynie są normalne czy to tylko u mnie tak działa? Dodam, że hydroksyzynę stosowałem może z 3 razy w życiu i zawsze w dawce 10mg, teraz pierwszy raz walnąłem 20mg i od razu takie coś
  • 21 / 3 / 0
Hydro ma dzialanie cholinergiczne i moze wywołałać drgawki i różnego typu nieprzyjemne napięcia miesniowe pozornie działając przeciwlękowo moze wywołać lęki i doprowadzić do drgawek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.