Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 75 / 2 / 0
Jestem postawiona pod ścianą, nie mam nic przeciwlękowego ani uspokajającego,.dlatego chciałam jakoś wykorzystać ten lek.
  • 1289 / 329 / 12
Melisa albo rumianek w termos i dasz radę ;)

Zopiklona zostaw sb na wieczór to się przekonasz (bez zbędnego wpierdalania się na minę w robocie) czy miałoby to sens.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 778 / 178 / 0
Wróciłem do Zopiklonu po około 5 latach. Wtedy dosłownie na koniec mojej rocznej abstynencji wszystko już mi się waliło i każdy był przeciwko mnie. Ja jestem wjebany w benzo i to gruuuubaśnie tylko już nie biore. Ale lekarz z dupy mi zaproponował Dobroson. Nie śmiałem nie skorzystać.

Zapamiętałem go jako, bardzo skuteczny w kwestii leczenia mojej bezsenności. Brałem leczniczo.

Ale teraz 5 lat później nie miałem pregaby, tamten lekarz nie chciał jej wypisać ze względu na brak historii leczenia. Ale zapytałem o Dobroson. Bo zolpi się już objadłem i uwielbiam nocki na nim.

Wczoraj użyłem go do zbicia fazy po maratonie 3 dniowym na fecie. Użyłem podjęzykowo jak benzowrak. Smak? Popierdolenie gorzki. To już okolice smaku benzonium denatonium. Zbiło świetnie. Chociaż czułem się na wejściu oraz zjeździe jakby zdysocjowany. Ale przecież tu nie ma antagonizmu NDMA, sigma. Nie wiem. Fajnie rozluźnia. I nie wiem kiedy zasnałem. Fiutek mi podziękował. Rano pierdoliłem głupoty.

Zajebisty lek i nie odpierdalam po nim jak to jest po benzo.

Scalono — 🦆

Po opierdoleniu całego blistra wnoszę prawie brak właściwości narkotycznych. Dobre na zejścia i dobre leczniczo. Nie byłem w stanie odpierdalać na nim.
  • 1404 / 88 / 2
@DobryWujas Ja jak jestem na fecie to muszę co najmniej z 5 tab zolpiklonu wszamać, po zjezdzie jak trzyma tak z 3-4.Cud, że na ciebie działa.
action movie:gun:
  • 778 / 178 / 0
@Stuk

Mimo, że nazywam siebie benzowrakiem to nie nadużywam benzo i podobnych. Tolerancję mam na poziomie 0,5mg klonazepamu. Benzowrak, że jestem od nich silnie uzależniony, leciałem grubo i w porę się opamiętałem.
Do zjazdu fetowego, że już czuć puste pobudzenie to pewnie z 3 tabletki by poszły. Ale ja po prostu nie mogłem spać po zrobieniu gieta fety, nic wielkiego. A że zbijanie z maxa fazy to nie sądzę że uzyskałbym w ogóle efekt. To nie ma efektu uspokajającego. Klon się w tym efekcie idealnie sprawdzał czy benzo, po prostu benzo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).