Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 49 / 7 / 0
@degrengoladaZupelna tak już jest z tym lekiem, jak ci wejdzie to masz tydzien, dwa ogarniete problemy życiowe (czujesz się jak totalnie zdrowa osoba). Potem przestaje działać i możesz zapomnieć na pół roku o tym leku. Na zakładke zacznij brać sulpiryd/amisulpiryd, dodaj do tego l-tyrozyne z b6.
  • 3027 / 648 / 0
@degrengoladaZupelna Zdecydowanie może powodować anhedonię, flupentyksol to zwarzywiające gówno.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 1743 / 279 / 0
Sulpiryd i amisulpryd działają tak samo, dają aktywizację na krótko. Dlatego jednego i drugiego stosowałem dawki niskie przeciwpsychotyczne w innym celu, obecnie biorę 400 mg sulpirydu i jest ok.
Flupentiksol brałem kilka razy i niestety tylko raz wszedł mi jak trzeba, dał dużą stymulację i inne rzeczy, ogólną poprawę funkcjonowania. Nie będę do niego wracał bo poprzednie próby kończyły się niczym.
  • 49 / 7 / 0
flupentiksol to lek do włączania raz na pół roku na tydzień/dwa i tu się sprawdza. U mnie niweluje w tym czasie wszystkie objawy nerwicy, silna prospołeczność , brak fobii, fajne myślenie.
  • 1743 / 279 / 0
Po nieudanych próbach z olanzapiną i risperidonem spróbuję jednak kolejny raz flupentiksolu, kto wie może tym razem zaskoczy jak kiedyś. Mam ogólnie znów problem z lękiem i muszę brać alprazolam co mnie wkurwia, potrzebne mi coś co ten lęk zagłuszy a przy okazji trochę zaktywizuje i podniesie nastrój.
  • 77 / 2 / 0
A w jakich dawkach fluanxol działa przeciwlękowo?
  • 1743 / 279 / 0
@Kazik444 teoretycznie w każdej dawce, od 0,5 mg w górę, przy 3 mg i więcej już niby konkretniej. Ale ja teraz tego nie czuję wcale.
  • 30 / 2 / 0
Flupentyksol ma dość specyficzny profil, bo w niskich dawkach potrafi działać bardziej aktywizująco i przeciwlękowo, a dopiero w wyższych wchodzi typowe działanie przeciwpsychotyczne. Dlatego jedni czują poprawę motywacji czy nastroju, a inni prawie nic dużo zależy od dawki i indywidualnej reakcji układu dopaminowego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.