...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 142 / 10 / 0
Czy ktoś z was ma do polecenia dobrą poradnie leczenia uzależnień na NFZ z krótkimi terminami. Do swojego lekarza psychiatry muszę czekać ponad 2 miesiące, stan się pogorszył. Można powiedzieć że na ten moment działam na własną rękę. Zależy mi yez na terapii indywidualnej przynajmniej raz w tygodniu. Nie interesują mnie ośrodki, obozy pracy. Już w kilku byłem za małolata i chuja mi to dało. Terminy do specjalisty od uzależnień w Warszawie to dramat po 2 lata czekania. 2 lata temu odstawiałem sam fete na własną rękę I w ostateczności chyba teraz też będę musiał odstawić stimy i benzo na własną rękę.
  • 3 / / 0
Niestety nie wygląda to zbyt dobrze... ja czekałam lacznieb4 msc do przyjęcia na progam, o rerapii indywidualnej zapomnij. W innych placówkach nawet brak miejsc żeby się zapisać w kolejkę do przyjęcia:)) W tym kraju nie ma żadnej pomocy dla biednych chorych ludzi z naszej kategorii, niestety
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.