Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Podzielę się moimi doświadczeniami, jako że jestem anorektykiem to zachęcam również panie do lektury, bo wagowo dużo się nie różnimy.
Startowo poszło 5 piwek do Fify z kumplem u mnie na kwadracie, gdzie wpadliśmy na pomysł pójścia do klubu, a ja, jako że jestem dosyć aspołecznym człowieczkiem z fobią społeczną to stwierdziłem, że trzeba uzbroić się w cięższy arsenał. Przed wyjściem wleciało 90mg DXM (nie polecam przekraczać tej dawki, gdy wychodzimy do ludzi, bo faza może nas lekko przytłoczyć, a biorąc 90mg (zatrzymujac sie na 1 plateau) wyciskamy z DXM wszystko, co najlepsze, jeżeli chodzi o sytuacje społeczne) oraz mały joincie z mj. Tak jak na początku czułem jeszcze lekkie opory psychiczne to po 2 godzinach, gdzie wszystkie substancje w pełni zaskoczyły i mix został poprawiony jeszcze paroma shotami nie miałem ich w ogóle, nie pamiętam, kiedy bawiłem się na takiej wyjebce w innych ludzi, a także pierwszy raz zdarzyło mi się nawet tańczyć, co jest jak na mnie dosyć imponujące, sam mix alkoholu + mj nie powoduje u mnie obniżenia lęku społecznego i takiej wyjebki, a nawet ją wzmaga także DXM polecam traktować jako taki booster pewności siebie/środek na emocjonalne skupienie się na własnych przeżyciach. Przestrzegam, tylko żeby potem nie przeholować z alkoholem, bo ciężej wyczuć swoje limity i nie dorzucać na chytrusa benzo, bo erupcja mojego żołądka nastapiła niespodziewanie, a drogi do domu nie pamiętam.
  • 486 / 144 / 0
DXM i alko są popularnym aczkolwiek groźnym połączeniem. Dlatego warto przypomnieć, że w tabeli miksów są oznaczone jako zagrożenie zdrowia i życia.
  • 150 / 21 / 0
Jakiś fajny miks z DXM? Kiedyś uwielbiałem, i dziś nadal po części lubie miks z trawką lub shotami konopnymi, jednak o ile kiedyś nawet w dużych dawkach i gdzieś poza domem dawałem sobie rade( Jednak ostrożnie ludzie z tym miksem bo wzmacnia sie zarówno mj jak i DXM, dlatego zadbajcie o bezpieczne otoczenie)
Potem już przez traumy, imprezy z innymi narko, depresje, natręctwa, i też przez to że dostałem jakichś skłonności do stanów psychotycznych o lekkim/ średnim nasileniu poprostu nawet z DXM po THC mam w 50-70% przypadków krzywe myśli
Próbowałem też np miksy typu 300-450dxm+THC+baklofen sam lub z pregabaliną, ale też już niestety często THC w miksie powoduje wkręty i nieprzyjemne samopoczucie(A kiedyś to DXM z mj to było coś cudownego, tęsknie za tym)
Rozumiem że np 300mg DXM+naprawde bardzo mikro ilość LSD odpada w moim przypadku zapewne?
Sam DXM 450-600mg (czasami tez z grejfrutem lub czosnkiem) poprostu działa super z 2-3 godziny a potem już sie pojawia taka dysocjacja z której niezbyt cokolwiek wynika
Czyli ogółem, czy jest coś co doda do DXM magii, efektu terapeutycznego dla osoby która psychike ma w stanie stabilnym, ale jednak dosyć straumatyzowanej, ze skłonnościami do natręctw czy minimalnych paranoi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.