Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam.Zakupiłem Kava Kava ekstrakt standaryzowany na 30% kavalaktonów (nanga).Jak go nalezy przyrządzić?(tak samo jak zwykła kave w woreczku?) ? 5g wystarczy na 1 raz ?
  • 2 / / 0
A ten "wywar" z woreczka po ugniataniu nawet np zwykłej kavy kavy można jeść ?Daje to jakies efekty ?
  • 314 / 79 / 0
Poza bełtem/sraką nic, ewentualnie zastosowanie inne niż relaksujące to te fusy dobrze działają na rany i choroby skóry
  • 3245 / 617 / 0
I tak jest opisywane w sklepach online, produkt niespożywczy stosowany w krajach tropikalnych rytualnie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 9 / 0
Czy można kupić jakąś kave kave w kapsułkach? Nie interesuje mnie cały rytuał jej picia, przygotowania itp. tylko faza.
Mam korzeń sproszkowany, działa na mnie cudownie, ale podczas picia jest to tak okropne, że cofa mi się do buzi i muszę to praktycznie kilkukrotnie połykać, dosłownie leżąc żeby nie wyleciało... przepraszam za dosłowny opis :D
Próbowałam mieszać z różnymi rzeczami dla polepszenia smaku, ale nic nie jest w stanie przebić jej smaku.
Chciałabym po prostu połknąć kilka kapsułek i mieć to samo :) o dorzutce nie ma mowy na samym sproszkowanym korzeniu, nie przyjmie się
  • 144 / 21 / 0
Jedyna opcja to chyba zakup kavy instant i pokapsułkowanie jej samodzielnie
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 2806 / 361 / 0
Sa juz " sklepy " z suplami które maja kave kave w tabsach i miałem pytać czy ktoś próbował ale po pytaniach widzę ze jeszcze nikt bo jestem ciekaw jej działania
  • 725 / 77 / 22
Nie działają - kupiłem parę lat temu kapsułki z jakiegoś państewka na Pacyfiku i gówno dały, nawet po zjedzeniu całego słoiczka... :( Innych nie testowałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.