Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 2 / 0
W dziale sytuacji kryzysowych - spraw nieco mniej pilnych napisałam posta z pytaniem o to czy psychiatryk czy psychiatra i zaczela sie dyskuja, która mozemy tutaj kontynuować plus jak ktos myśli o szukaniu pomocy, ale jej do konca nie chce to tez ma tutaj swoje miejsce❤️
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 749 / 171 / 0
Wiesz. Niezdecydowanie to normalna część procesu uzależnienia. Każdy uzależniony miał taką rozterkę. Czy jest coś nie tak z tym, że ja biorę? Ale uważał, że wszystko jest ok. To mechanizm racjonalizacji. Zracjonalizowałaś problem. Później gdy tylko pojawiał się problem to pojawiały się narkotyki. Problem powoli narastał wraz z uszkadzaniem ośrodka nagrody. Pole brzuszne nakrywki się nazywa. Do poczytania na wikipedii. Polecam wersję angielską z tłumaczeniem jak za mało ogarniasz angielski jak ja.
  • 997 / 283 / 2
@Poluska
do końca tyg, jak nie tego to następnego będzie w pełni funkcjonował odnowiony serwis hyperreal.help
Zrzut ekranu 2025-05-09 123636.png
W wersji 1.0 będzie wszystko to samo, ale bez błędów tak jak na hyperreal.info/help
W wersji 1.5 będzie możliwość rozmowy z AI botem (staram się ogarnąć współpracę z ludźmi od bota terapeutystycznego? nie wiem jak to napisać po polsku, w każdym razie ma on zaskakująco dobre wyniki badań już klinicznych! aż 70% osób po 2 tyg. korzystania była bardziej niż zadowolona z działania niż z rozmów z swoim terapeutą.
liczę jeszcze na wasze pomysły ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4291 / 698 / 2117
Widziałbym na hyperreal.help możliwość gadki z czatem ala GPT. Zintegrowany, by pomagać odchodzić od czarnych myśli, ewentualnie nasuwać pomoc i rozmawiać. Coś na wzór "ostatniej nadziei". Mógłby być to dobry addon, mocno wspomagający odnogę hajpa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 997 / 283 / 2
@deadmau5 byś był na naszej rozmowie z @surveilled byś wiedział jak to będzie wyglądać :PPP nie no czepiam się xd ale uwierz mi, że jak ja się za to zabieram, to nie będzie wyłącznie przebudowa strony, to będzie cały projekt, łącznie z aplikacjami mobilnymi.

also: chatgpt to ch*j i oszustwo, gemini, perlexity, grok, deepseek - wszystko w darmowej wersji przebija responsywnością i szybkością działań na sekundę GPT, w dodatku wszystkie te LLM dają więcej tokenów do wykorzystania w darmowej wersji. nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz korzystałem z GPT, jest tak ultra chuj*owy, jak ktoś nie chce się zrazić do AI to osobiście polecam płatną wersję gemini od g00gle.
  • 238 / 49 / 0
wczorajPoluska pisze:
W dziale sytuacji kryzysowych - spraw nieco mniej pilnych napisałam posta z pytaniem o to czy psychiatryk czy psychiatra i zaczela sie dyskuja, która mozemy tutaj kontynuować plus jak ktos myśli o szukaniu pomocy, ale jej do konca nie chce to tez ma tutaj swoje miejsce❤️
Napisz co cię męczy ale jak masz pisać na fazie to sobie daruj.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1265 / 319 / 12
Monar super sprawa, tam dopiero poznasz co to real narkomania i wspaniali ludzie a nie jakieś kinderdragi z apteki. Największy plus, ze do większości nie potrzeba skierowania - ja np dostałem od lekarza papiery pilota F16 (tzw uzależnienie od halucynogenów) ale jak się dowiedziałem jakie są najbliższe terminy do psychiatry to stwierdziłem, że sam szybciej i lepiej się wyleczę. Efekt końcowy jest taki, że licencja bombowca się przeterminowała ale chociaż trzymam se w portfelu zajebiście długą zwite do walenia tak na pamiątkę (BHP to podstawa - nie wal z 10 bo pójdziesz siedzieć).

BTW: jak masz problemy z matematyką to służę pomocą, zaliczyłem już nie jedną mature, z geometrii znam się na trójkątach ale możemy też poćwiczyć ciągi.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 375 / 145 / 0
@Poluska w sumie niezdecydowanie jest normalne.
U mnie prawdziwe leczenie i terapia zaczęły się paradoksalnie w momencie w którym twierdziłam, że nie chce żadnej terapii, nie wierzę w psychologiczny bełkot itp. Tylko, że ja trafiłam na lekarza, który znalazł na mnie sposób i w sumie wylądowałam dzięki niemu na oddziale terapeutycznym mimo, że wcale tego nie chciałam i nawet na kwalifikacji robiłam wszystko, żeby zostać zdyskwalifikowaną - nie wyszło %-D
I ja tak na prawdę to, że w ogóle wzięłam się te 9 lat temu za porządne leczenie zawdzięczam tylko i wyłącznie mojej lekarce i paru innym osobom, bo to był jeden wielki podstęp zainicjowany przez nią właśnie i kilku osób który można podsumować słowami szantaż, paskudna metoda, ale jakże skuteczna .
Mogę kiedyś opisać bardziej szczegółowo jak to wszystko się potoczyło, bo to jest historia którą nawet moja terapeutka wspomina do dzisiaj.

Ku pokrzepieniu dodam jeszcze, że nawet wspomniany wcześniej oddział terapeutyczny do pewnego momentu uważał mój pobyt tam za nieporozumienie i nasłuchałam się od innych pacjentów i zespołu terapeutycznego, że nie współpracuje, zajmuje komuś miejsce, zachowuje się jak księżniczka i że w ogóle to powinni mnie wyrzucić %-D
  • 997 / 283 / 2
@ladyinnaightmares XD u mnie raz podobnie było, trafiam do szpitala z zespołem pozapiramidowym który trwał już od 4h+ ustabilizowali mnie, next day "Panie Merx, co Pan tu robi, my nie mamy pana leków, nie mamy jak Pana leczyć" i wypis xD mimo wszystko te nie pełne 48h na oddziale zobrazowało mi w jakim syfie żyję i paradoksalnie tak mało godzin wystarczyło, żebym się ogarnął po dziś dzień.
  • 375 / 145 / 0
@Merx akurat mnie mieli podstawy wyrzucić, bo ja złamałam 90% punktów zawartych w regulaminie i to tylko w ciągu pierwszych 2 tygodni. Ba, nawet uciekłam z oddziału i policja mnie szukała, bo było przed północą a ja nie wracałam, nie odbierałam telefonu (oddział otwarty, można było wychodzić, ale właśnie wrócić do 22). Nie znalazła xD znalazł mnie lekarz dyżurny, ale za to nie miałam żadnych konsekwencji nawet. Dużo by opowiadać xD ale ja robienie psychiatrów w bambuko mam opanowane do perfekcji.

EDIT: dodam, że zabrali mi przy innym pobycie niby wszystkie ostre przedmioty, wzięli na RTG, na RTG im chamsko wyszły nożyczki (nie, nie połknęłam ich i nie włożyłam w żadną część ciała xD), robili przeszukanie mi rzeczy, kazali ściągnąć rzeczy i zaczeli ich szukać - nie znaleźli xD zrobili nowe zdjęcie nożyczek brak na RTG. Gdzie były? Pierwotnie a gdzie były później skoro stały nade mną 3 osoby i miały jak krowie na rowie pokazane nożyczki a i tak ich nie znaleźli?
Magic %-D
Ostatnio zmieniony 09 maja 2025 przez ladyinnaightmares, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.