Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 575 / 35 / 0
A jakies wystawiane SSRI /PREGABALINE/ HYDROKSYZYNE widzi lekarz? Kurwa pelna inwigilacja. To teraz strach powielac recept xddd zwlaszcza ze jedna i ta sama bajerke ciagne xd
Z3vy tylko mojej formulki tzn bajerki nie wpisali tam gdzies w opis slowo w slowo XDD
  • 59 / 5 / 0
„Tych” leków, chodzi o wszystkie z wykazu z rozporządzenia, czy to jakiś szerszy katalog?
Ja się nie spotkałem z jakąś ogólną weryfikacją. Tak - w obrębie jednej przychodni widzą wszystko co było zapisywane w ramach przychodni POZ. Choć i tak miałem sytuację, gdzie od jednego lekarza u siebie w przychodni (do tego kierownika całej przychodni) w końcu dostałem bana na benzo bo już był etap, że mi na raz pisała dwa rodzaje w stylu dwie paczki alpry 1mg + paczka bromazepamu 3mg co miesiąc. A mimo to jakiś czas temu poszedłem do tej samej przychodni ale innego lekarza, dosłownie pokój obok, i bez problemu póki co piszę mi alprę i tramal/poltram co miesiąc (już 3 razy, choć tramal to faktycznie używam tylko doraźnie i leczniczo bo mam mocne bóle pleców od 10 - 12h pracy przy kompie dziennie. Uzbierało się tego tramalu już trochę na zapas, ale jak pisze to niech pisze, kłócić się z lekarzem nie będę. Lepiej mieć niż nie mieć. Sytuację z tramcem ratuje fakt, że faza tramalowa mi w ogóle nie odpowiada, a kac potramalowy jeszcze bardziej, bo oczywiście nie omieszkałem sprawdzić in vivo kierując się wskazówkami z tego zacnego forum).

Dębię też benzo po pomocach doraźnych i zespołach świątecznej i nocnej opieki zdrowotnej. Dębię też recepty farmaceutyczne wprost w aptece (choć tu akurat na benzo/oxy nie mogą dać, ale na pregabalinę po odpowiedniej argumentacji bez problemu. 4 razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy). Dodając do tego to co normalnie dostaje od psychiatry + to co wydębiłem nie dalej jak miesiąc temu na SORze psychiatrycznym w szpitalu, powinienem już z daleka w systemie świecić się na karmazynową czerwień.

Podsumowując. Nie wiem czy jest system, który zbiera wszystkie leki psychotropowe i narkotyczne dla jednego pacjenta. Być może nie ma, a być może miałem po prostu fuksa, że ktoś nie wykonał tych kilku kliknięć więcej, by mieć pełen obraz mojej aprowizacji. Ja odpukać problemu z tym nie miałem.
  • 359 / 137 / 0
16 kwietnia 2025Swiezzy pisze:
A jakies wystawiane SSRI /PREGABALINE/ HYDROKSYZYNE widzi lekarz?
Rodzinny tak.
  • 1402 / 224 / 0
Masakra jak mnie teraz alprazolam usypia, wziąłem w pracy 1 mg na większego nerwa i oczywiście pomogło, ale resztę dnia ciężko było utrzymać tempo pracy, a po fajrancie myślałem tylko żeby się położyć. Jeszcze nie tak dawno kiedy odczuwałem silny lęk 1 a nawet 2 mg dawało ulgę ale nie wpływało tak radykalnie na formę, normalnie mi się pracowało bez stresu. Z jednej strony to dobrze że nie ma już potencjału rekreacyjnego ale to zamulenie jest wkurwiające.
  • 3 / / 0
@zburzony mam identycznie, ale no coś za coś, wzięcie alpry chociaż pozwala się odciąć od nerwów ale jak się wraca wieczorem do domu to usypia mocarnie, zresztą nawet po kilku h chęć spania jest odczuwalna. Zastanawia mnie czy na innych benzo jest tak samo.
  • 1532 / 196 / 0
alprazolam jest najlepszym benzo jakie brałem w życiu .. rzeczywiscie człowiek może chociaż na chwile poczuc się dobrze. zejście z aplry nie jest chamskie.. ja zszedłem klonem i jakos było sii , w sumie to najlepsze benzo i tęsknie do dzisiaj chociaż nie biore od ponad roku tego specfiku. Ale alpra to coś pięknego :)
  • 297 / 37 / 0
@no1special nie dziwie się, że nie było chamskiego zejścia jak zastąpiłem benzo, benzo. Zależy też ile się brało i jakie dawki. Ale zgodzę się, że Xanax jest najlepszy i u mnie dzieli podium z diazepamem. Chociaż nie lubię brać np. 3tyg pod rząd, bo wtedy mimo 1-2mg i względnej trzeźwości wypierdala mi cały okres czasu z pamięci. Jakbym ominął ten okres w którym brałem codziennie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.