Nawet trochę śmieszne:
Po półtorej tygodnia przerwy od ziola bo żaden kontakt nie miał dostępu i jednocześnie będąc w najgorszej fazie nałogu od różnych substancji bylam juz tak zdesperowana żeby poczuć jakąkolwiek bombę że zdrapywalam osad z bonga XD Nie pamiętam z tego za wiele ale chyba nic nie dalo
2. Ukradłem z rosmana fiolkę z 90 kapsułami ashwy. Opier.oliłem wszystko. Efekt: faaaatalne samopoczucie.
Such beautiful dignity in self-abuse
Największa głupota, łącznie ok 30k chwilówek nabrałem swego czasu, na szczescie udało mi sie z tego wyjść. Tylko później musiałem sie gimnastykować by usuwać wpisu z biku - inaczej mógłby być problem z kredytem hipotecznym. A to takie proste, klik i po chwili możesz lecieć do żabki po piwka...
Najgorsza rzecz ?
Piłem w szpitalu w czasie covidu płyn z podajnika do dezynfekcji rąk .
Brałem kubeczek z dystrybutora od wody i nalewałem dozownikiem
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.