Albo wróć. Zrobiłam to za Ciebie, pierwszy i ostatni raz, bo się zapierdolisz.
post2675300.html#p2675300
Było mówione w FAQ o prowadzącej nawet do śmierci reakcji histaminowej? Było, czy nie?
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Więc: DHC już przerabiałam niejednokrotnie, tylko tym razem był to pierwszy strzał — i w ciągu dnia, i po czasie zmiany na Vendal — który miał coś koło 120 mg, a ja nie zrobiłam sobie żadnej próby histaminowej w malutkiej dawce, bo najzwyczajniej w świecie o tym zapomniałam, w okoliczności chujowego stanu. Jak już wcześniej pisałam, dawno temu to robiłam, przy czym było okej; fakt faktem moje pierwsze IV-ki po tym, gdy spróbowałam brauna po raz pierwszy w liceum, a potem 5 lat przerwy, to było właśnie DHC, po nim bupra, okazjonalnie majka i oksy, a później majka i nic innego. Teraz, jak muszę się DHC ratować, to zapomniałam bohatersko najważniejszego kroku
Po paru godzinach zaczęło schodzić, a teraz jest już wszystko w stanie normalności. Kupiłam heparynę, poszło jak z płatka, a posmarowane było raz
No i wiem, że dehace może tak robić, mam pełną świadomość plus jestem mimo wszystko aptekarką, mam wykształcenie w tym kierunku i to boli najbardziej, bo niby człowiek wiedział, ale skręt + lamotrygina na napady uogólnione (która jeszcze bardziej powoduje ból fizyczny przy fibromialgii) robi z bani jatkę
Także no, alles gut, po prostu potrzebowałam słowa otuchy :/
I tak się cieszę, że jakikolwiek feedback dostałam od was!!! Cały czas kurwiłam, że nienawidzę tego przerabiać, aż moja biedna osoba małżeńska się śmiała, że Vendal by tego nie zrobił, ale to jest mocno wina zaniedbania i desperacji
Także mój protip: jeśli czuć smak krwi na języku, w tylnej części, to od razu przerywamy, potem antyhistamina w dwu-/czterokrotnej dawce, do smarowania najsampierw steryd (albo hydrokortyzon, albo betametazon, flutykazon, mometazon), jeśli boli, to lidokaina (np. z maści na ząbkowanie, spray na przedwczesny wytrysk Bravera Control) lub benzokaina (Hemorol na hemoroidy, krem), później heparyna lub escyna. Też fajnie robić okłady z lodem albo włożyć pod zimną wodę. Ręką warto ruszać, a także wziąć NLPZy (przykładowo ibuprofen, aceklofenak, diklofenak, naproksen). Unikajcie gorąca, wysoka temperatura to wasz wróg, bo zwiększa opuchliznę. Diuretyki też bez sensu, bo woda to tam się nie zbiera i guzik to da. Aspiryna też chuja warta, zbyt słaby NLPZ, lepiej jest już ketoprofen lub deksketoprofen, tylko wtedy uwaga na światło słoneczne, bo jest fototoksyczny i może to pogorszyć, zaopatrzcie się w antybiotyk o szerokim spektrum, ale tylko na wypadek ropnia/infekcji.
A jak ktoś jest na tyle zdesperowany i odważny: antyhistaminy najlepiej godzinę przed w dawce podwójnej/potrójnej, zrobić próbę uczuleniową (drobna ilość podskórnie lub dożylnie, np. ⅛ tabsy). Tabsę można wygrzać, glut będzie na wierzchu, ściągamy go łyżeczką i przez 3-4 filtry, ba, nawet grawitacyjnie staramy się odfiltrować, żeby ta konsystencja jogurtu lub syropu została maksymalnie rozrzedzona. Z reguły po pierwszym wkłuciu już tak histamina nie uderza, ale to dodatkowo zabezpiecza nasz lek przeciwalergiczny z wyboru, najlepiej pierwszej generacji lub jego metabolit. Feksofenadyna działa zbyt słabo, więc Allegrę/Telfexo omijajcie. Loratadyna, desloratadyna, cetyryzyna, lewocetyryzyna, hydroksyzyna, difenhydramina, klemastyna, nawet od biedy prometazyna może być. Nadal, wymaga to wprawy i mocno jest to uzależnione od metody prób i błędów i staranności procesu. Doklejam link, gdzie nauczyłam się w czasie potrzeby to ogarnąć i dodatkowo dorzucam jeszcze swoje rady personalne, o
post2849546.html#p2849546
Ale robienie z pamięci, to jest dramat, więc ja już bankowo mam dość, bo jest z tym jebania i to mam w dupie, będę sobie buprę najwyżej robić, o. Tylko ta sama zasada: antagonisty H1 i H2, próba, a dopiero potem strzał z małej dawki aż nie dostanę nowej Rx na Vendal mój słodziutki ukochany
Nauczyłam się bez stazy, więc fajen, celność 100%, a igiełki 0,3×13, bo mam dość małe i delikatne vieny i 3 ml szpryca, do tego Aqua pro injectione PPH i da się żyć
A teraz kloniki weszły i do spanka. Miłego dnia/wieczoru wszystkim i mam nadzieję, że to pierdololo trochę komuś pomoże, a może ktoś będzie mieć uwagi, też są potrzebne
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pippismoking.jpg)
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/okregowy_osrodek_wychowawczy_w_laskowcu_kolo_ostroleki.jpg)
Są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który połknął woreczki z mefedronem
Prokuratura Rejonowa w Ostrołęce poinformowała, że są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który zmarł w piątek po połknięciu woreczków z mefedronem. Jak informowaliśmy, nastolatek dzień wcześniej wrócił z przepustki do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Laskowcu. Chłopak miał próbować narkotyki przemycić w żołądku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/doniosl_na_kolege.jpg)
Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę
Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.