Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Dla mnie kwestia indywidualna znam osoby co sa od 20 roku zycia na tym bo kiedys tak sie depresje leczyło teraz maja 7pare i wspominają szczegółowo co działo sie np 30 lat temu, możliwe że postępuje ale tutaj wpływa wiele czynników genetyka, dieta, czy żyjemy w ruchu czy uprawiamy sport wiec ciężko jednoznacznie stwierdzić czy rzeczywiście mocno degeneruje mózg ale moim zdaniem nie aż tak znacznie to neuroleptyki sa degeneracyjne.
  • 70 / 12 / 0
Ogolnie znowu wrocilem do klona, namietna paczka wlexiala. 4 juz za mna jestem ciekaw jak duzo mi ppmoze z nerwica klon w pracy, bo wczesniej jechLsm alprra
  • 15 / 1 / 0
Alpra jest dla mnie najlepsza jesli chodzi o dzialanie przeciwlekowe ale za krotko dziala...Klon natomiast jest ok dziala uspakjajaco zawsze sie czuje po nim ok choc nigdy nie doznalem jakiejs fazy bo biore to leczniczo i nigdy nie przekroczylem dawki powyzej 2 mg a troche sie juz znam z ta substancja niestety.Odstawilem alko juz jakis czas temu zeby nie kolizowalo z Antydepresantem ktorego biore juz tez jakis czas ale on jakos taki zamulajacy jest i jakos nie czuje wiekszej poprawy dlatego wspieram sie czasem benzo.
https://hyperreal_upp
  • 577 / 79 / 0
Odzyskalem wkoncu stare konto :D
Ja wlasnie teraz skonczyla mi sie alpra i na lewo kupilem klony. Powiem tak, duzo lepiej kurwa sie czuje na tych klonach jak je normalnie dawkuje niz na anlprze
Jestem dość trudny.
  • 3209 / 542 / 0
To prawda klon dosłownie ulepsza.
I ogłupia ale od czego jest tolerancja:D
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 297 / 37 / 0
mi też teraz wpadłło i lepiej niż jak byłem w benzo-ciągu. wtedy klony działałyzamiast uspokajjąco to schizowało, a teraz pol tabletki i jest git a jak sie skonczy to pare dni na 5 relanium, mniam. wreszcie pozalatwiam sprawy.
  • 958 / 271 / 2
30 marca 2025pomasujplecki pisze:
30 marca 2025mamyto321 pisze:
Czy ja wiem czy odejmuje IQ osobiscie tego nie zauważyłem
Na tym to polega, że nie zauważyłeś.
Degeneracja latami też mimo wszystko postępuje

Ale lek świetny w działaniu fakt.
absolutnie się nie zgodzę z tą kwestią, jeśli mowa o normalnych dawkach terapeutycznych i porównując np. do takiej pregaby (również w dawkach terapeutycznych) na której z kolei moje zdolności poznawcze nie istniały.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3209 / 542 / 0
Ja uważam ze kwestia jest związana z latami zażywania, pomijając tolerancje i skutki samego działania więc temat na długa i ciężką dyskusję.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 958 / 271 / 2
@pomasujplecki
temat na długa i ciężką dyskusję.
czy ja wiem, czy ciężką? ja bym powiedział, że bardziej mogło by z takiej rozmowy i wymiany się wiedzą, jak i praktyką wyjść bardzo merytoryczna i 'edukacyjna' konwersacja. tzn domyślam się, że "ciężka" z powodu tego iż dyskusja polegała by na przykładach dosłownie z życia wziętych i zależy to od tego, jak kto ma tą przeszłość, bądź teraźniejszość 'przepracowaną'.
Spoiler:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 39 / 3 / 0
Czym moje zastąpic klona bo mam duże problemy ze snem na tle nerwicowym, ostatnio to po 0,5 mg lub 1mg jestem w stanie przespać te 7,5h bo tak to szarpane 5h, biorę go tylko doraźnie, a co można by było częściej i efekt podobny?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).