Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2569 / 531 / 0
14 stycznia 2025fufunyl pisze:
Wiecie moze co dzieje sie z @Xantiago?
Zmartwychwstań kolejnych nie trzeba. On już dawno, bo prawie 5 lat temu, sam się uśmiercił dla forum.
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 50 / 0
25 marca 2023Ggallin997777 pisze:
Siema, jestem tu nowy, ale liczę na waszą pomoc i wyrozumiałość. Mam nadzieję żę trafiam tematyką w wątek i nie jest to offtop.

Jestem bratem Nozera. Część z was pewnie może go kojarzyć, niestety zmarł prawie 4 lata temu. Z tego co ogarniam to był tu znaną osobą. Wiadomo, śmierć Nozera dla rodziny ciężka sprawa. Wszyscy z nas wiedzieli też o tym że udzielał się tutaj, i tutaj rozgrywało się jego drugie prawdziwe życie, ale nikt w świetle wszystkiego co się stało nie miał siły wertować setki wiadomośći i czytania dogłęgnie o tym co go zabiło. Teraz minęło jednak trochę czasu, przewertowałem trochę wiadomośći na przestrzeni wielu lat forum. Padało dużo wiadomości o tym, że jest ważną osobą i nawet hasła "wyhajpowany nozer".

Chciałem się dowiedzieć od osób które go kojarzą czy znają internetowo czy też na żywo, żebyście napisali parę słów o nim jako o osobie - kim był i jakie mieliście o nim zdanie. Jak się domyślacie znałam go z innej strony niż wy ;) I czy jest w stanie ktoś mi wytłumaczyć na czym polegała jego rozpoznawalność w tym świecie i czemu był tu tak znaną osobistością? Czy to tylko ilość wiadomości czy był jakimś kozakiem helu czy ocb.

Generalnie jest to dla mnie bardzo osobisty temat z którym czuje, że mogę się już zmierzyć i przez pryzmat tego że nie jestem użytkownikiem helu ani innych ciężkich dragów proszę o wyrozumiałóść.

Pozdro
W chuj czasu minęło od tej wiadomości, ale jeśli chodzi o Kozera to odpowiem choćby i po 10 latach.
Kochałam tego człowieka jak nigdy nikogo innego. Dosłownie.
Miał swoje za uszami, pod koniec swojego życia naodpierdalał tak, że sam ze sobą nie mógł wytrzymać, i tylko sobą gardził.
Nawet wobec bliskich nie było wtedy już ok. Jednak ja mogę z czystym sercem powiedzieć, że nigdy nie dostałam z jego strony nawet odrobiny czegokolwiek negatywnego.
Próbował wyciągnąć mnie za wszelką cenę z ćpania, chciał żebym była jego zoną i wgl. Zawsze mogłam na niego liczyć, zawszę dbał o mnie i starał się być dla mnie zawsze.
Dla mnie zawsze był wspaniałym mężczyzną.

A co do samej hajpowej persony. Dużo osób znało go osobiście, udzielał się na forum naprawdę sporo, potrafił dobrze doradzić, rozbawić, pomóc jeśli była potrzeba. Do tego znał się na fachu. Samo to w połączeniu z latami posiadania konta pozwala stać się rozpoznawalnym. Jednak u niego dodatkowe punkty do zapamiętania dodawała sama osobowość wychodząca z postów w bardzo widoczny sposób.

Kurwa minęło tyle lat, a ja dalej klnę na siebie, że kiedy mnie błagał żebym zrobiła sobie z nim detoks (nawet jego mama chciała się w tym czasie zająć moją córką, którą Nozer zresztą dosłownie akceptował jakby była jego), a ja nie potrafiłam wybić się z hikikomori. Co prawda teraz poczucie winy w końcu zostało nadpisane przez zrozumienie że takie jest życie, ale żałoba po nim to był taki hardkor, że w 2021 próbowałam do niego dołączyć, co doprowadziło do mojej śmierci klinicznej po powieszeniu i finalnie śpiączką.
Tak naprawdę dopiero rok temu zaczęłam się godzić z tym, że go już nie ma.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 3482 / 572 / 1
@GermanDoll chodzi ci o Nozera, dobrze myślę?
Ala irokez pank na avatarze?

Bardzo mi przykro Ja też tęsknię za niektórymi z forum :(
Choćby za @wintermutem (Vincent)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 221 / 50 / 0
Też zawsze w pamięci mi się taki obraz pojawiał, ale nie było tam żadnego irokeza. To tylko wytatuowany Niko Puhhaka.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.