Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2922 / 1588 / 34
24 września 2024Kar0lin4 pisze:
Kupiłam 2 paczki buprenorfiny, płatne pobraniem.
Dane są fałszywe ale telefon niestety mój... :(

Jakie są szanse, że przesyłka jest sprawdzana? Czy może utknęła gdzieś przez powodzie?
Czy warto dzwonić i pytać o przesyłkę?
Dodam jeszcze, że wysyłający urwał kontakt - czyżby zadzwonił i się ulotnił?
Ja tak miałam raz okazało się zagubienie, drugi raz niestety pocięta byli i zajrzali do środka,dzwonili ale nie odbieralam. Oni mogą zajrzeć jak jest uszkodzona do paczki. Tylko dwa razy tak miałam na naprawdę ogrom paczek w życiu.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 8 / / 0
Z tym zaglądaniem do paczki to firma kurierska nie ma takich uprawnień. Uprawnione organy mogą również dokonywać niejawnych kontroli. Uszkodzona paczka to tylko wymówka danej firmy. To jak zajrzenie do czyjegoś listu, co może wyczerpać znamiona 267 k.k.
  • 2922 / 1588 / 34
Normalnie zaglądają, a weź spróbuj z nimi zawalczyć jak wiesz, że miałeś prochy czy nie to i tak mogą co chcą. Nie raz legalny sklep zgłaszał pocięte zniszczone paczki to odszkodowanie jest po miesiącu i to też od dzwona.
Specjalnie tną a później mówią że paczka była uszkodzona i chcieli sprawdzić jak bardzo i czy to co jest w środku chociaż nie mają prawa tak robić, nawet jeśli wiem , że nie mogą ale robią. I jakoś nikt nie siedzi także wiesz.
A to ,że urząd celny ,policja itp kontrolują losowe paczki to wiem od lat.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1347 / 493 / 0
No ja kiedyś robiłem w jednej firmie na literę D i chłopaczek z działu co się zajmują niedostarczonymi, niepodpisanymi, zrzutami od kurierów to aktywnie macał i np wyczaił wiele razy dildo i pisał do odbiorczyni z anonimowych kont XD no i jebaniec wyhaczył jakieś topy w samarkach kilka razy i za każdym razem "niby przypadkiem się mu otworzyło" i odkładał na półkę na przyjazd kierownika. Szkoda bo chuj sam palił i mógł zamknąć i nie wjebać odbiorcy.
  • 8 / / 0
wczorajAnnaS pisze:
Normalnie zaglądają, a weź spróbuj z nimi zawalczyć jak wiesz, że miałeś prochy czy nie to i tak mogą co chcą. Nie raz legalny sklep zgłaszał pocięte zniszczone paczki to odszkodowanie jest po miesiącu i to też od dzwona.
Specjalnie tną a później mówią że paczka była uszkodzona i chcieli sprawdzić jak bardzo i czy to co jest w środku chociaż nie mają prawa tak robić, nawet jeśli wiem , że nie mogą ale robią. I jakoś nikt nie siedzi także wiesz.
A to ,że urząd celny ,policja itp kontrolują losowe paczki to wiem od lat.
No jasne, że tak zgadzam się. Życie jedno przepisy drugie.

Jednakże gdyby człowiek nie miał nic na sumieniu to zawiadomienie z 267 lub 288 wraz ze złożeniem wniosku gdyż są to przestępstwa wnioskowe. Plus reklamacja cywilnoprawna na stopie z przewoźnikiem. Gdyby jednostkowy kurier musiał się tłumaczyć to by mu się odechciało... Ale oczywiście znając ustawowe znamiona przestępstwa możnaby jako świadek bez problemu wybrnąć z sytuacji. Tylko kto tu się na tym zna z kurierki. Skąd wiadomo jaka była zawartość przesyłki, może kurier coś podrzucił albo była tam wartościowszy przedmiot który zaginął. Wszystko jest kwestią interpretacji w danej sytuacji. Wtedy możnaby się już pokusić o 284 lub 278. Koniec tych wywodów 🙃.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycali narkotyki z Kolumbii, trafią za kraty. Wyrok w głośniej sprawie

Od 4 lat i 3 miesięcy do 8 i pół roku więzienia - taki wyrok usłyszało w piątek sześciu mężczyzn należących do grupy przestępczej, która przemyciła z Kolumbii do Polski kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Sąd Okręgowy w Gliwicach wymierzył im także kary finansowe.

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka

W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.