Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 224 / 70 / 0
Sam metadon tez jest cokolwiek hepatotoksyczny wiec pomijajac ww. aspekty (oraz ze wladujesz z deszczu pod rynne), to i tak nie rozwiaze problemu.
  • 10 / 1 / 0
Nie jestem gruby, waze 73 kg przy 178, zadnych innych lekow z kodą nie bylo tylko thiocodin, ale diete przez ostatnie 2 lata mialem tragiczną to trzeba przyznać, może to dużo dołożyło.
  • 671 / 150 / 0
@Dawid0010

Szczerze to ja najbardziej obstawiałem tę opcję. Był wymieniony kratom. Z własnego doświadczenia nie polecę, bo nie próbowałem, ale zainteresuj się tym. Można powiedzieć, że to taki pomost między ćpaniem a substytutem. W dodatku nie jest mocny. A te leki o których piszesz zostały stworzone z myślą o heroinistach, ludziach którzy biorą opio latami. To kajdany pozwalające jednostce przeżyć, ale w sumie niezbyt godnym życiem.

Bupra czy metadon to naprawdę grube kalibry i nie chcesz wiedzieć jak to boli psychicznie i fizycznie.

Jesteś młody jak przedmówcy pisali i momenty zwątpienia to normalna rzecz. Tak też działają opioidy gdy słabnie ich działanie. Ale to co ja Ci polecam to terapię w ośrodku zamkniętym. Jeżeli nie wyjdziesz na prostą (a pierwsza terapia jest zawsze najskuteczniejsza) to zawsze pomoże Ci w innych aspektach. Nauczysz się np rozmowy z drugim człowiekiem, odpowiedzialności czy pokory. I oczywiście też kupi Ci kilka lat, bo wątroba się zregeneruje.
  • 10 / 1 / 0
Omówię leczenie substytucyjne z psychiatra, jestem umówiony na rozmowę wstępną nie zakładam od razu że wejdę na substytucje, zapytam o możliwości odwyku, jutro jestem umówiony u lekarza rodzinnego żeby zrobić usg i badanie krwi. Jeśli wszystko dobrze pójdzie chciałbym zająć się siłką tak na poważnie i wrócić do formy sprzed 4 lat, zacząć się zdrowo odżywiać itd. Jeśli kogokolwiek będzie to interesowało dam znać co i jak.
Zdrówka
  • 10 / 1 / 0
Dostałem wyniki krwi, wyglada na to ze jestem zdrowy, jutro jeszcze usg na potwierdzenie. Dzisiaj odebrałem pierwszą dawkę bupry, zgodnie z lekarzami stwierdziliśmy że metadon jest dla mnie za silny. Pierwsze odczucia są bardzo dobre, skręt zszedł momentalnie, nie mam nie wiadomo jakiej fazy po prostu dobrze sie czuje i nie mam potrzeby wziecia kody jak na ten moment. Mam dobry humor ale to może być również wynikiem dobrych badań. Zobaczymy co dalej ale jestem dobrej myśli, chce pierw ustabilizować swoje życie, zaoszczędzić trochę kaski i zrobić wielki powrót na siłownie. Cały czas z tyłu głowy mam wasze rady o tym że bupra może założyć niewidzialne kajdanki i podchodzę do niej z wielkim respektem. Pozdro
  • 559 / 55 / 0
Witam chłopy, mam pytanko, biorę mietka od 2-3 lat zwykle brałem w dawkach 60-70mg, ostatnie miesiące raczej okolice 30-40 i to często nieregularnie, co drugi dzień itp. Chxe wyjść z tego gówna z pomocą bupry, mam przygotowany roztwor bupry 60mg w 100ml spirytu, mietka "ostatni" raz, jakieś 40mg (20mg lewomietka, lewo biorę od samego początku w sumie) brałem w niedzielę 6 dni temu, poza malutką wpadką w kryzysysie wypiłem ostatnie 2ml pakując swoje rzeczy, bylo to.w środę. Od niedzieli do teraz lecę głównie na tramadolu pokruszonym na jebany pył zeby nie zachowywać się jak opętany. Została mi w sumie dawka na jeden dzień.. Czy po tygodniu mniej więcej, albo 8 dniach mógłbym zacząć brac buprę mimo że brałem w środę 3 dni temu te 2ml? (5mg/ml lewomiet), czyli czwartego dnia po tych dwóch ml by to było bądź piątego.. jaka jest szansa że doborykam się skręta..? Biorę 1mg klona i 800tramadolu zeby funkcjonować no ale czuję takiego mikroskreta z niewystarczającej dawki.. i tak bardziej martwi mnie ten pobuprowy gdy ma.sie jesscze opio we krwi.. byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc bo to moja ostatnia deska ratunku
  • 10 / 1 / 0
Wiadomo trochę inny kaliber bo ja przechodziłem z kody(ok 850mg/dobe) na bupre, ale z tego co czytałem a czytałem dużo to im większego skręta będziesz miał tym lepiej zaczniesz leczenie buprą. Może wypowie się ktoś bardziej doświadczony, ale myśle że jeśli wytrzymasz 2 dniowego skręta to powinno być dobrze. Też może być kwestia tego że fizycznie będziesz się czuł dobrze, ale psychicznie będzie brakowało fazy bo bupra a metadon to kolosalna różnica. Ja jestem 3 dzień bez kody i w końcu zacząłem oddychać, normalnie żyć, nic mnie nie boli, czuć że moje ciało w końcu odpoczywa wątroba, jelita itd. Na siłowni siła wzrosła o ok 20% a o apetyt elegancko wrócił bo potrafię wcisnąć 3k kalorii, gdzie wcześniej to graniczyło z cudem więc z bupry jestem mega zadowolony i polecam, wiadomo najlepiej nic nie brać i spróbować iść odwyk, ale wiem jak to jest, jeśli masz bupre to przechodź na nią jak najszybciej.
Pozdro
  • 559 / 55 / 0
Dobra dziś rano sie czułem już tak tragicznie ze nie dałem rady. Ostatni raz mietka brałem 20mg w środę jest niedziela. Poszło teraz iv 6mg bupry +/- i klon, od razu zdecydowanie jest lepiej.. ifałka nie ma na tyle krótszego działania pewnie ze musse sie nim martwić
  • 10 / 1 / 0
Jak możesz to załatw sobie zapas bupry na dłuższy czas i wyjeb też tego klona ze swojego życia jak najszybciej, jeśli faktycznie ci zależy na zmianie to bupra da ci taki pomost między ćpaniem a normalnym funkcjonowaniem. Do tego jakiś kompleks witamin, może siłownia, a za jakiś czas odżyjesz. Jak wszystko poukładasz to będziesz myślał co dalej.

Ja 4 dzień na buprze zero kody, jest rewelacja pierwszy raz od około 3 lat czuje że żyje.
  • 671 / 150 / 0
Bo de facto ćpasz silniejszy narkotyk @Dawid0010. Z czego tu się cieszyć? Niezłą krzywdę sobie zrobiłeś, a lekarz to już w ogóle kurwa konował.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka

W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).