@paxtiniarz MPH stosowałeś leczniczo czy rekreacyjnie? czestym mixem jest SSRI + bupropion (bupropion przy SSRI oddziałuje o wiele silniej na dopamine) i nad tym bym sie przyjrzał jeśli same SSRI na ciebie nie działaja. duloksetyny z bupropionem zdecydowanie bym nie łaczył, bupropion wystarczajaco podbija noradrenaline.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
22 marca 2025Lirien pisze: Biorę od 2 tyg, zauważyłem u siebie efekt uboczny o którym nie widziałem żadnej wzmianki: bardziej tunelowe widzenie, wzrok koncentruje się na konkretnym obiekcie. Samo w sobie dość ciekawe, zwiększa koncentrację, ale efektem ubocznym są lekke zniekształcenia na peryferiach, gdzie mózg jakby doszukiwał czy dopasowywał kształty. Samo w sobie trochę creepy, gdybym miał lęki pewnie by je nasiliło.
Okazało się, że kolega jest na bupropionie dwa lata i od razu mi wypalił, że wzrok robi mu psikusy i od czasu do czasu wydaje mu się, że ktoś stoi obok, a to tylko przedmioty w podobnym kształcie.
Pokrywa się to z moimi doświadczeniami.
przeniesiono do wątku ogólnego. lady
Ktoś się wypowie ile może trwać okres adaptacji fizycznej do leku? Bo niestety czuć przy wysiłku (Nawet przy spacerze) szybszy i mocniejszy puls, i taka jakby większa męczliwość
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Nie bierz tego do siebie, ale większość która przeszła przez pregabalinowe piekło się ze mną zgodzi.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.