4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4894 / 828 / 0
Ile masz lat ? I o jaki wstyd chodzi ? Wstydzic powinien sie ten co sie smieje z chorych.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 21 / / 0
01 listopada 2024Retrowirus pisze:
Ale współczuję...
Rozumiem że przestałeś brać? Są jakieś nadzieje i rokowania?
Tak, nie biorę metkata od mniej więcej roku. Aktualnie biorę tylko 3cmc - zamawiam sobie raz w miesiącu 10g i starcza mi na 3 dni. Co do nadziei i rokowań to raczej nic pozytywnego. Choroba jest nieuleczalna i można tylko łagodzić objawy.

Mam 30 lat. Co do wstydu o którym pisałem, to chodzi o przewracanie się przy ludziach. Nie miałem sytuacji, że ktoś się śmiał, raczej ludzie pytali, czy trzeba mi pomóc.
  • 21 / / 0
Czy branie benzodiazepin może przyczyniać się do zwiększenia objawów manganizmu/parkinsonizmu wtórnego? Zauważyłem znaczną poprawę w chodzeniu, gdy byłem zmuszony do zredukowania dawek benzo do 2mg na dobę. Od lat jestem benzowrakiem, przez ostatnie 4 lata byłem w ciągu na flualprze. Zniknęła ona z rynku na jakieś 2-3 miesiące i w czasie, w którym jej nie brałem chodziło mi się calkiem bezproblemowo. Nie było przodopochylenia i związanych z nim upadków.
Niestety, flualpra wróciła niedawno na rynek i po wzięciu jednego mg problemy z chodzeniem wróciły. Zaznaczę tutaj,że nie są to problemy typu zaburzenia równowagi, wynikające z zażycia silnego benzo. Są to problemy charakterystyczne dla parinsonizmu - po przejściu niewielkiego odcinka drogi - przodopochylenie i gleba.
Czy są jakieś badania lub artykuły wyjaśniające, jaki wpływ ma benzo na parkinsonizm?
  • 141 / 48 / 2
@MatthewRosenbaum zmiany w receptorach GABA (które masz rozjebane przez benzo) moga powodować zaburzenia ruchowe https://www.mdpi.com/2076-3425/13/12/1711. benzo również moga powodować zmniejszenie dopaminy w prażkowiu przez co może nastapić pogorszenie objawów parkinsonizmu. długotrwałe branie benzo może nasilać objawy parkinsonizmu wtórnego poprzez zwiekszenie hamowania neuronalnego. co do manganizmu - nie ma badań na to, że benzo nasilaja manganizm ale myśle, że benzo może pogarszać co niektóre objawy manganizmu.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Narkomania powoduje bezdomność czy bezdomność narkomanię? Naukowcy z UC to sprawdzili

Badanie przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornijski w San Francisco podważa teorię, według której narkotyki mają być główną przyczyną bezdomności. Zgodnie z jego wynikami – tylko 37 proc. kalifornijskich bezdomnych regularnie konsumuje substancje psychoaktywne.

Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.