Swoją drogą U i butyr-fenta robiłem z nieokreślonymi ale dużymi ilościami RC benzo, czasem zastanawiam się czy żyłbym teraz gdyby nie końskie dawki stymulantów. A tak najgorsze czego doświadczyłem to okropne strucie i rzyganie na zielono, raczej mały pikuś przy zgonie.
wczorajPtaszyna pisze:Nie no bez urazy, ale ciężko mi w to uwierzyć, że takie coś jest możliwe. To by słonia chyba poskładało. No, a jaka Twoja waga tak w ogóle?14 marca 2025Swiezzy pisze: @ledzeppelin2
140tab Thioco + z 10 pregabaliny 150mg = lacznie 150tab i 1x alpra
My new record
Czyli jest jeszcze pole do zwiększania dawki![]()
Mam też wrażenie, że rozgryzana kodeina potrafiła zostawić po sobie bruzdę na języku; nie tyle kodeina co wypełniacze i dodatkowe substancje z Thiocodinu w tabsach. Najwięcej przyjęłam 1g+, to daje minimum 67 tabletek dla okolic 1g. W poszukiwaniu ulgi od mocniejszych opio. Oczywiście, jeśli w ogóle zadziałało, to na 15-20 minut, a o kosztach i lataniu specjalną trasą uwzględniającą apteki + wstydem przed okienkiem nawet nic nie mówię dalej. ;)
Tak więc te 140 tab zdaje się być niekomfortowe, ale realne. Tylko czy kodeina nie miała efektu "stop" w okolicach właśnie 1g? Coś mi się uwaliło w głowie przez te lata, nie wiem czy słusznie, że 900mg-1g to max jaki wątroba i enzym przerobią na interesujący ćpaków metabolit.
Nie wiem jak przy np. wzięciu 1g, odczekaniu godzinę-dwie i dołożeniu kolejnego, bo dorzutki kiepsko się u mnie sprawdzały. I za cenę tjoko + związane z nim niedogodności... logistyczne, to już taniej wychodziło kupić coś innego, co nie jest tak kapryśne i nie ma tak obrzydliwego rytuału brania.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Sufit przy 1 g nie powinien występować, gdyż jak już było mówione, to nie tylko morfina jest aktywna jako metabolit. Solidnie aktywnym metabolitem jest również 6-glukoronian kodeiny, a także sama niezmetabolizowana kodeina wcale nie jest nieaktywna i jak najbardziej ma prawo działać. Jeśli przy takich dawkach pojawia się sufit, to na pewno z innych przyczyn.
Ale jestem pewien, że jakby w cenie tych 140 tjoko ogarnąć sobie Nurofen Plus z tańszej apteki, zrobić dobrą ekstrakcję i zarzucić do tego difenhydraminę co jest tania jak barszcz, to na pewno by zadziałało o wiele lepiej, a w dodatku taki ekstrakt to setki razy mniejsze zagrożenie dla zdrowia niż żarcie tyle thio. No i dyskomfortu na bebechach by nie było.
Jak ktoś żre takie dawki to chyba się warto zastanowić nad przejściem na majkę (odradzam) albo rzucić tę kodeinę w pizdu (polecam). I dla zdrowia i dla portfela i dla lepszej bani przecież, bo bez tego strucia sulfogwajakolem i resztą masy tabletkowej. No a jak nie to serio przerzucić się na ten Nurofen Plus, bo wkrótce żołądek i jelita się ostro wkurwią, a trawienie i wchłanianie i metabolizm pokarmu jeszcze długo po rzuceniu Thiocodinu będą zjebane i zdrowie mówiąc wprost pierdolnie.
Koszt kody - 1mg = 0,15 Ziko (antidolu 15)
Koszt majki - 1mg = 0,092 Ziko (Oramorph)
Wnioski nasuwają się same:
100 mg kodeiny ≈ 10 mg morfiny pod względem siły działania.
100 mg kodeiny kosztuje 15 zł, a równoważne 10 mg morfiny 0,92 zł.
To oznacza, że już przy 100 mg kodeiny bardziej opłaca się morfina (oczywiście nie polecam)
Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
10mg/0.239 ≈ 41.84mg
41.84mgx0.092 ≈ 3.85zł
ale tak jak wspomniał przedmówca - nie ma co sie wpierdalać w morfine.
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
Przelicznik lepiej dla MST/Vendali robić, patrząc na dostępność rozumianą jako szansę na pozyskanie. Ale rozumiem, że chodziło o przyjmowanie buzią. MST też można przerobić, wlać do większej ilości płynu (wtedy niby działa to na korzyść, bo większa powierzchnia objęta płynem w żołądku = wchłanianie) albo drugą stroną, cytując popularne ostatnio wśród młodzieży "to żaden wstyd".
"Nie mam dostępu"; "nie znam nikogo" - te wymóweczki szybciutko znikają, a poza tym jesteśmy na społeczności dla ćpunów, no ludzie (odruchowo już chciałam "kochani" dopisać
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
wczorajJamedris pisze: Zdecydowanie lepiej rozdupcyc to wałkiem kuchennym albo młotkiem do schabowych trzymając zawinięte w kartkę (2 kartki minimum, bo się przerwie od uderzania i proch rozleci),
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
dzisiajLOGAN666 pisze: Propo przechodzenia na Majkę.
Koszt kody - 1mg = 0,15 Ziko (antidolu 15)
Koszt majki - 1mg = 0,092 Ziko (Oramorph)
Wnioski nasuwają się same:
100 mg kodeiny ≈ 10 mg morfiny pod względem siły działania.
100 mg kodeiny kosztuje 15 zł, a równoważne 10 mg morfiny 0,92 zł.
To oznacza, że już przy 100 mg kodeiny bardziej opłaca się morfina (oczywiście nie polecam)
Kto dostanie oramporph z apteki ? To marzenie nawet ludzi majacych historie leczenie w PLP
Porownuj do cen na czarnym rynku np morfiny .
I tak wyjdzie lepiej na poczatku, ale terancja zapieprza a podanie doustne ma z 30 procent biodestopnosci.
Czyli z taba 200 mg masz z 60 mg morfiny ktora zadziala
Na poczatku wydaje sie spoko , ale to tak jakby jeden tabs za 40 zł w detalu 200 mg morfiny byl ekwiwalentem 600 mg kodeiny za 50 zł (2 duze i mala paczka )
Na krotki czas spoko .
Lepiej isc w bupre , Kratom
morfina daje popalic szybko
Najszybciej sranie kamieniami wyjdzie xd
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/snialnia.jpg)
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/img_2405.png)
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dreamstime_s_457349.jpg)
Narkomania powoduje bezdomność czy bezdomność narkomanię? Naukowcy z UC to sprawdzili
Badanie przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornijski w San Francisco podważa teorię, według której narkotyki mają być główną przyczyną bezdomności. Zgodnie z jego wynikami – tylko 37 proc. kalifornijskich bezdomnych regularnie konsumuje substancje psychoaktywne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/tof0b1ekshpgirrybq5vcji5atiywsyci5wcmnit.jpg)
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą
W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/konopie-484f3a7ff873767704941bf05aff077f.jpg)
Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym
Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.