Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, w piątek o 0.55 zostałem zatrzymany, przeszukano mnie i znaleźli zawiniątko. Przewieźli mnie na komendę, tam przeszukanie osobiste nic nie znaleziono, potem zważyli ta mefke i wyszło 0,37g, potem dołek i po jakoś 14h miałem przesłuchanie z policjantem na którym zabrano mi telefon razem z kartą sim i dowiedziałem się że przeszukano mi mieszkanie i nic nie znaleziono. postawiono mi zarzut posiadania mefedronu wyżej wspomniane 0,37g, przyznałem się. Nie byłem wcześniej karany, za 2tyg mam szkolenie 11ms w wojsku. Co dalej? Jutro mam jechać na
komendę do technika kryminalistyki ale nie wiem po co?? Nie rozmawiałem też z prokuratorem. Jak to będzie dalej wyglądać? Aha zapomniałem jeszcze dodać że te psy co mnie zwinęły byli całkiem spoko i wpisali mi że temat oddałem dobrowolnie.
  • 3513 / 575 / 1
Jak by byli spoko to by ci za 0.4 nie zrobili takiej akcji, tylko wyjebaliby ten kamień, wypisali mandat na 300 zł za szczanie w miejscu publicznym i nara!

A ci na komendzie by się nie bawili w szperanie w telefonie a TYM BARDZIEJ przeszukiwanie mieszanka.

Co ty zrobiłeś? Przedstawiłes się a na pytanie o zawód odpowiedziałeś "diler"?

Pierwszy raz z policją?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3 / / 0
Właśnie odziwo byłem kulturalny wobec nich bo wiedziałem że mogę mieć lipę a potem tak samo nie robiłem w sumie nic takiego bo nie chciałem im utrudniać żeby wyjść jak najszybciej z dołka. Mieszkam w mieście 9k i znają tutaj środowisko no i rok temu rzucałem tematem i też podczas zatrzymania byłem z typem który napadł na policjanta i niby wyczuli odemnie fetę stąd te przeszukanie. Ujebali się i tyle. No ale dalej nie wiem co będzie
  • 14 / 1 / 0
Jeżeli chodzi o technika kryminalistyki to w sytuacji gdy komuś są ogłaszane zarzuty to ten technik na wniosek prowadzącego postępowanie przygotowawcze pobiera od podejrzanego DNA, linie papilarne oraz wykonuje zdjęcia osoby.
Prokurator w sytuacji takiego postępowania pełni funkcję nadzorczą, później otrzymując materiały od policji wraz z projektem aktu oskarżenia, no chyba, że wystąpi do Sądu z tzw. 335 kpk. Ostatecznie i tak materiał trafia do Sądu. Jeżeli podejrzany nie byłby wcześniej karany można składać wniosek o warunkowe umorzenie postępowania 66 kodeksu karnego.
Co do kwestii wojska to oni jedynie co mogą chcieć to zaświadczenie o niekaralności czego się nie uzyska póki się wyrok nie zatrze.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2025 przez E2RD92, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / / 0
Złożyłem wniosek o umorzenie ok 3 tyg temu. Póki co czekam.
  • 14 / 1 / 0
Warto sobie jeszcze przeczytać dalszy rozdział czyli: Art.  67. [Okres próby, dozór i obowiązki próby]
§  1. K.k.

Sąd pewnie nałoży jakieś obowiązki na oskarżonego, jakoś okres próby, kuratora czy coś co będzie uważać na adekwatne do zaistniałego czynu. Trzeba trzymać kciuki, że są będzie łaskawy bo ilość była bardzo mała.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.