Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3458 / 571 / 1
Ja pierdolę oznaczcie to na czerwono (moderator) że to jest śmiertelne ryzyko i Skrajna głupota
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 349 / 110 / 0
@Associazione
Skoro leki, które powinny pomóc na sen nie pomagają, to ciężko cokolwiek doradzić.
Ja kiedy już nie wytrzymywałem sam ze sobą z niewyspania i braku jakiejkolwiek motywacji, to raz na kilka dni wracałem do substancji, której odstawienie tą bezsenność powodowało, by trochę odetchnąć. W zasadzie do dzisiaj co kilka dni wskakuję na pregabalinę na dzień lub dwa. Z czasem jest coraz lepiej i sen jest coraz dłuższy i stabilniejszy. Trochę gorzej z motywacją, dlatego podbijam ją sztucznie na weekendy pregabaliną, żeby po tygodniu pracy nie przewegetować dni wolnych.
Gaba niestety długo się odbudowuje.

Nie wyobrażam sobie jedzenia paczki pregi 300 codziennie i odstawienia tak sobie na dwa tygodnie. Nie daję temu wiary i wygląda to na licytację kto więcej jadł.
  • 143 / 11 / 0
Nie wyobrażam sobie jedzenia paczki pregi 300 codziennie i odstawienia tak sobie na dwa tygodnie. Nie daję temu wiary i wygląda to na licytację kto więcej jadł.
Ja odstawiłem paczkę alpry 1mg dziennie czyli łącznie 30mg w mniej niż 2 tygodnie więc możliwe że jest to wykonalne, w końcu alpry niby bardziej uzależnia
  • 2534 / 519 / 0
30mg alpry to nie jest odpowiednik kilkunastu gram pregaby. Prega o wiele bardziej siada na organizm fizycznie. Wręcz wątpię, że to co pisze ten użytkownik to prawda.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3458 / 571 / 1
Przychylam się do zdania vetulaniego.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 20 / 3 / 0
08 marca 2025lukashererra pisze:
Z czego łatwiej wam się schodziło? Z pregi czy z baclo ? Pytam bo mam duży problem z pregabaliną i zastanawiam się jak to w końcu odstawić
Dla mnie trudniej jest zejść z pregabaliny bo pierwotnie dawała "efekt wow" - tj. euforia, energia, motywacja.
Baklofen bardziej celuje w lepszy nastrój z odrobiną spowolnienia i zmuły, a sam efekt potrafi pojawić się nawet po 3h od wzięcia.
No i specyfika skutków odstawiennych o których pisałem wyżej jest inna:
- pregabalina daje mi więcej negatywnych, natrętnych myśli, lęku i takiego negatywnego spojrzenia na życie + bóle głowy, osłabienie.
- baklofen to głównie takie poczucie bylejakości życia bez zwiększonego lęku + bóle stawów.
To co łączy obie substancje to zaburzenia snu, z tym że mnie pregabalina potrafiła wybudzać w środku nocy (2-3 nad ranem), a baklofen raczej w godzinach porannych (5-6 rano), oczywiście niezależnie od przespanych godzin.
Co do długości trwania skutków odstawiennych się nie wypowiem bo w predze tkwię nadal, a odstawienie baklofenu zazębiało się z późniejszym braniem pregabaliny.
  • 592 / 137 / 0
wczorajLotnik69 pisze:
Ja odstawiłem paczkę alpry 1mg dziennie czyli łącznie 30mg w mniej niż 2 tygodnie więc możliwe że jest to wykonalne, w końcu alpry niby bardziej uzależnia
Tego nie da się porównać. Schodziłem cold turkey z benzo. Z podobnych dawek. Też zeszła mi podobna ilość czasu. Tydzień dłużej bo to klon nie alpra. Pomijając mgłę mózgową itd to się da. Ale ciągle porównujesz inną grupę substancji o całkowicie innym mechaniźmie działania do innej.
  • 26 / / 0
Bardzo podstępna substancja, brana rekreacyjnie oraz w ciągach czy daje Ci poczucia bycia najlepsza wersją siebie i bezproblemowego podejścia do życia. Wiele tuszuje, nic nie rozwiązuje. Wręcz może tych problemów dodać. W tym wypadku nie ma mowy o łagodnym zejściu. Schodzisz z niej a ona wbija Ci sztylet raz za razem, pokazując mroczne zakamarki Twojej psychiki, uwypuklając negatywne myśli, punktując Cie raz za razem wywalając na powierzchnię życiowe niepowodzenia ( może to i jest nauka?) Zaciera się granica pomiędzy tym co faktycznie jest do przepracowania w Twym życiu, a poczuciem wstydu , żalu i smutku. Zaczynamy się gubić ( ja tak mam przynajmniej) bo zatraca się wssystko to co pozytywne, uwierzenie we wszystkie myśli które fundują nam takie zjazdy może skończyć się źle.
  • 91 / 23 / 0
I w tym wszystkim jest pies pogrzebany. Bo do jakiego lekarza nie pójdziesz ( piszę to z własnego doświadczenia ) to pregabalina jest złotym środkiem na dosłownie wszystko, bezpieczny, nieuzależniający lek, bezproblemowa odstawka. Wczoraj ciotka poszła z jakimiś bólami neuropatecznymi i nie zgadniecie, co jej lekarz przepisał :D

Dlatego ja szczerze bardzo szanuje to forum jednocześnie nabierając dystansu do lekarzy. Bo teoria to jedno, ale teoria nie zawsze ma zastosowanie w praktyce.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Nadchodzą radykalne zmiany

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Niemcy, które niedawno zalegalizowały częściowo marihuanę, mogą wkrótce stanąć przed rewizją tej ustawy. Choć proces legalizacji przyniósł zmiany, które na początku zostały entuzjastycznie przyjęte, obecnie pojawiają się poważne wątpliwości i głosy krytyki ze strony niektórych polityków. W ostatnich dniach, reprezentanci partii CDU/CSU ogłosili, że będą dążyć do anulowania lub przynajmniej zmiany przepisów dotyczących legalizacji canabis. Co takiego nie spodobało się przeciwnikom tej ustawy? Jakie zmiany mogą nadejść w najbliższej przyszłości?

Tani i uzależnia bardziej niż fentanyl. Kush pustoszy Afrykę, ofiary narkotyku trzeba kremować

Tani i silnie uzależniający syntetyczny narkotyk zalał rynki w Liberii, Gwinei, Gwinei Bissau i Gambii. Według raportu Global Initiative against Transnational Organized Crime (GI-TOC), pochodzący z Sierra Leone kush szybko rozprzestrzenia się w Afryce Zachodniej.

Olbrzymi spadek recept na fentanyl i marihuanę. Mamy najnowsze dane o "receptomatach"

Liczba recept np. na fentanyl, wystawionych bez zbadania pacjenta, spadła z kilkunastu recept miesięcznie do jednej, po wprowadzeniu w ub.r. obostrzeń - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. Automaty przepisują marihuanę medyczną już nie średnio 25 tys., a 3 tys. razy miesięcznie.