Biore doraznie czasami mirtazapine w dawce 5mg i na spanie daje rade z tym że problemem dla mnie jest zamuła i sennosc caly nastepny dzien a i nawet czuje slabiej na dwa dni do przodu.
W zwiazku ztym szukam czegos o podobnej mocy ale dzialajacego krocej powiezzmy o okresie poltrwania mniej wiecej 12h. Mirta ma okres od 24 do 40h nawet i to jest chyba jej najwiekszy minus.
Dodam ze przerabialem difenhydramine, hydroksyzyne, cyteryzyne i nie dawalo rady za bardzo.
Sam przez dłuższy czas lekceważyłem Melatoninę jako coś co może jakkolwiek pomóc mi zasnąć, nawet jedząc skrajnie nasenne benzo jak estazolam czy midazolam ni chuja nie potrafiłem zasnąć a większą dawka mnie nie usypiała tylko zaliczałem klasyczny benzo-blackout odpierdalając jakieś dziwne akcje, podobnie z zolpidemem, Antyhistaminy za to nigdy nie działały na mnie nawet trochę usypiająco, no może >100mg hydro coś tam mnie uspakajało, chociaż bardziej nazwał bym to otumanieniem niż uspokojeniem czy sedacją. Dlatego też z tej perspektywy melatoniny nie brałem nawet pod uwagę, no bo to przecież jakiś suplemencik najniższej linii oporu, no ale myliłem się - dopiero po melatoninę poczułem coś co nie jest odurzeniem/otępieniem, a po prostu byłem śpiący i zasnąłem jak człowiek.
Obecnie suplementuje co wieczór 1-2mg melatoniny dla samego polepszenia jakości snu i wysypiania sie. Jeśli antyhistaminy 1 generacji nie działają to polecam trochę czasu pobrać melatoninę nawet w dawce 5mg, zajebiście reguluje cykl dobowy i człowiek wstaje wypoczęty w dużym przeciwieństwie do pobudki po hydro czy prometazynie.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.