przeniesiono do tematu o olanzapinie. lady
24 maja 2025marsad1989 pisze: podpinam się będę brał zastrzyki co 2 tygodnie też jestem ciekaw jak to będzie bo póki co tylko bym wpierda*** jedzenie, obecnie jestem na dawce 20mg, czy ma ktoś jakąś radę na akatyzje nie można wyleżeć w miejscu, chlorprotixen nie pomaga ani hydro a benzo odpada?!
01 grudnia 2023DormiNikanin pisze:
Nie mam schizofrenii, ani CHAD'u, biorę olanzę na F19.7 nabawiłem skuter psychozy przez atomy i do teraz mi to zostały paranoiczne myśli i ona sprawdza się na to idealnie wyciszając je.
I czy olanzapina może też dokładać cegiełkę do zmniejszenia poziomu lęku? Bo takie odnoszę wrażenie odkąd zacząłem brać tę 1 tabletkę na dzień
Dziwna sprawa bo gdy wziąłem lek pierwszy raz po tej przerwie to zadziałał na mnie trochę inaczej. Wieczorem leżałem na łóżku przy puszczonej muzyce i brzmiała ona przyjemnie, trochę nawet relaksująco. Pierwszy raz od dawna było miło nawet. Drugiego dnia już nie było śladu po takim działaniu i pozostało dobrze mi znane olanzapinowe zamulenie.
Mam wrażenie że ten środek ma potencjał który jest niwelowany przez inny jego mechanizm.
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.