Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 644 / 172 / 0
Daje za mocno się we znaki to mango :) ale nie wiem czy lubię takie kosmoloty heh. Chyba nawet po alko nie miałem nigdy aż takich zawrotów głowy.
  • 112 / 15 / 0
Skończyła mi się medyczna marihuana 33% THC, była mocna, 10 gram starczyło mi na 3 miesiące, od 2 dni opalam lufki, co zauważyłem to jedną dobrą strone palenia, że mam wyjebane na wiele rzeczy, które wcześniej mnie mocno przejmowały, wada to oczywiście gastrofaza po ktorej się tyje niestety a ja już sobie nie mogę pozwolić na więcej kilogramów, musze speeda kupić by się odchudzić z deksza ;).
Teraz znowu musze sobie kupić medyczną marihuane, ale już nieco słabszą tak ponad 20% THC bo tamta była za mocna dla mnie i koniecznie CBD będe mieszał ale bez tytoniu.
Pozdrawiam wszystkich palaczy regularnych
  • 1865 / 304 / 0
@Lujo a co to za producent suszu / strain? W PL już tak silne dostępne? Myślałem że jakoś 27 to max. Pewnie jakaś hybryda?
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 112 / 15 / 0
w Niemczech kupiłem dałem 142 euro za 10 g palonka, na początku brałem 3-4 buchy w lufce szklanej i było za mocno (lęki i chujowe myśli) dopiero jak zioło zaczęło mi się kończyć to załapałem fazę ;)
yoshi420
420 Evolution, nazwa gatunku to: Peach Chementine
  • 1865 / 304 / 0
Otworzyłem pełny edytor tekstu, wprowadzę swoje 3 grosze. Dobrze mieć na czarną godzinę zachowane abv. Mam kilka dni bez weedu (muszę do lekarza pewnie jakoś środek tygodnia) i 3 buchy z lufki a czuć, że działa coś w tle. Niweluje głód na marihuanę.
  • 755 / 139 / 0
cbd jest dobre na odstawke ziola. Najlepiej full spectrum wiadomo ale izolat tez jest dobry.
Ostatnie 3 miesiace palilem hasz, ten bialo zolty, miekki pollen. schodzilo mi 6g tygodniowo Wapowanie haszu nie daje dobrych efektow, probowalem na rozne sposoby. Najlepiej dzialalo na mnie zmieszanie haszu z tytoniem i palenie z bongo. Niestety bardzo uzaleznia takie cos, w nocy wstawalem zeby bucha zlapac. Teraz przerwa bo takie palenie to juz jak alkoholizm
  • 529 / 46 / 0
Na odstawke też Gałka muszkatołowa jest dobra, pomaga się wyciszyć, usuwa potliwość i zdenerwowanie, pomaga zasnąć itd. ogólnie działa dość podobnie do zioła, ale to nie THC ani nawet kannabinoid, co jest dużym plusem przy odstawce, i co najważniejsze długo działa i nie trzeba co chwile dopalać CBD.
  • 1277 / 212 / 0
Orientujecie się czy CBD daje podobne efekty co prawilne zioło jeśli chodzi o działanie na mdłości i apetyt?
  • 1865 / 304 / 0
Ja z cbd miałem styczność tylko w oleju, nie zauważyłem gastro. Wydaje mi się, że jakbym miał niską tolerancję na THC (np jakbym wapował weekendowo) to gastro mogłoby się pojawić po samy CBD (w dużych ilościach może nawet zadziałać psychoaktywnie). Ale trzeba być niedzielnym palaczem. Inna sprawa ABV - tutaj gastro + zielone oczy ewidentne ale tam jest pwnie więcej THC niż w CBD.
  • 529 / 46 / 0
CBD jako izolat, pojedyncza substancja nie wiem, ale jak wapowałem susz CBD (który ma więcej składników niż tylko CBD) to wyraźnie działał przeciwwymiotnie i skłaniał ku pójściu do lodówki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Handlowali narkotykami wśród dzieci. Zapadł wyrok dla matki trójki dzieci

Sąd skazał osoby zamieszane w narkotykową aferę w Głogówku. Przestępstwo związane z udzielaniem małoletnim środków psychotropowych, amfetaminy w okolicach Głogówka, a także innych pobliskich miejscowościach, przy szkole, przy boiskach szkolnych. Najwyższe kary to ponad 4 lata więzienia.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.

Fentanyl bez wyrzutów sumienia. Cła nie pomagają, a powód jest prosty

W USA narkotyki można dostać niemal na każdym kroku. Donald Trump wypowiedział wojnę pladze fentanylu zalewającej kraj. Jednak w tym przypadku to nie podaż, a popyt w samych Stanach Zjednoczonych jest problemem. Osób, które straciły życie z przedawkowania, jest coraz więcej. – My też mamy rodzinę; oczywiście czujemy się winni. Ale to nie mój problem – mówi BBC jeden z członków kartelu rozprowadzającego fentanyl.