Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1865 / 304 / 0
12 lutego 2025visitorQ pisze:
Ustawiam wapka na 190 sypie susz i czekam az sie nagrzeje. Pózniej biore dwa buchy i przestawiam na 240, biore ze 3 buchy i koniec. Tak to u mnie wyglada. Calosc okolo 5 minut. Dluzej nie moge bo ta goraca para bardzo mi podraznia gardlo, bardziej nawet niz joint.
No co ty gorzej niż dym? Ja zaczynam 180 i co 5 st d 210 na koniec do oporu wysypuje ciemne abv średnio 10-15min
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 755 / 139 / 0
Nie wyobrazam sobie wdychac gorace powietrze z vapka dluzej niz 5 minut, od razu lapie mnie silny kaszel.. Mialem juz rozne vaporizery i we wszystkich ten sam problem. Z jointa sciagam bucha w kilka sekund i to nie daje tak po gardle jak wciaganie goracego powietrza podczas dlugiego powolnego wdechu. Bylem u laryngologa i powiedzial, ze gardlo mam juz ekstremalnie wysuszone az do krwi.
Poza tym zauwazylem ze kluczowe sa tak naprawde pierwsze wdechy podczas waporyzacji. Po 5 minutach w suszu juz pawie nic nie ma, para robi sie niesmaczna.
Teraz uzywam starry xmax3 i volcano ten tradycyjny z balonami, wczesniej mialem Mighty i to wlasnie dlugie powolne wdechy z Mighty tak mi wysuszyly gardlo.
  • 3187 / 538 / 0
Ja też kaszle hardcorowo przy waporyzatorze, zależy od osoby jak jej płuca sie bronią.

Ja tam i tak pale
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 529 / 46 / 0
Też miałem gardło zaorane jak wapowałem dużo, rozwiązaniem jest bubbler albo jakieś małe bongo, zanim przyjdzie to krótka przerwa od wapowania i będzie si, a do bonga/bubblera można dosypać soli (stężenie 3%) i ponoć jeszcze mniej podrażnia drogi oddechowe ale sam nie próbowałem, bo kiedyś mi się zapalił susz jak ciągnąłem przez bubbler, przejechał dymem że rzygać się chciało i wyrzuciłem.

@pomasujplecki jak 12 minut Ci schodzi na wycyckanie suszu to chyba coś źle robisz, ja mam Starry 4 i przy połowie komory to są 3 wdechy po minucie każdy, a jak wkładam jakieś okruszki to jeden wdech ale od razu na 230 stopni.
  • 67 / 42 / 7
Tak jak napisał @motocyklista. Adapter wodny jest tutaj game changerem. Od siebie dodam, że warto spróbować dolać ciepłej wody, żeby ta para była jeszcze bardziej wilgotna. Wystarczy po prostu wydłużyć/utrudnić ścieżkę pary, żeby jej temperatura zmalała i to nie musi być koniecznie adapter wodny. To może być wąż silikonowy czy ustnik 3D ze żłobieniami do środka, ale para będzie sucha.

Ja nie widzę potrzeby waporyzacji suszu w temperaturze powyżej tej "domyślnej" granicy 220°C. Oczywiście, że coś tam jeszcze zostanie, ale te odpady w postaci ABV mają swoje zastosowanie. Zdecydowana większość THC zostanie wyekstrahowana i dostaniecie to czego chcieliście. Z ABV możecie sobie pierdolnąć masełko, dodać po prostu do jakiegoś żarcia/napoju jako proste edible albo dodać do blunta jako zajebista alternatywa dla tego jebanego tytoniu i w dodatku to jest jeszcze kopiący wypełniacz bo kilka % tego THC tam jeszcze jest. Ten "węgiel", który wyjmujecie waporyzując w temperaturze powyżej tych 220°C, to możecie wyjebać.
  • 3187 / 538 / 0
Od południa tak wapuje że całe mieszkanie wali ziołem jak by ktoś lufę palił, dym jest jednak mocny przy tej temperaturze.
13 lutego 2025motocyklista pisze:
@pomasujplecki jak 12 minut Ci schodzi na wycyckanie suszu to chyba coś źle robisz, ja mam Starry 4 i przy połowie komory to są 3 wdechy po minucie każdy, a jak wkładam jakieś okruszki to jeden wdech ale od razu na 230 stopni.
Wydaje mi się że wszystko dobrze. Rozpalam do 220 i wciągam przez jakieś 10 sekund chyba że płuca dadzą dłużej, i tak co chwilę.
A spróbuj w swoim przypadku jak już ściągniesz te buchy odpalić dodatkowa sesje i czy przypadkiem nie działa mocniej?

• 1865 / 304 / 0
13 lutego 2025motocyklista pisze:
Też miałem gardło zaorane jak wapowałem dużo, rozwiązaniem jest bubbler albo jakieś małe bongo, zanim przyjdzie to krótka przerwa od wapowania i będzie si, a do bonga/bubblera można dosypać soli (stężenie 3%) i ponoć jeszcze mniej podrażnia drogi oddechowe ale sam nie próbowałem, bo kiedyś mi się zapalił susz jak ciągnąłem przez bubbler, przejechał dymem że rzygać się chciało i wyrzuciłem.

Bubbler nawet ok, miałem ale szybko się zbił :/ Co do "małego bongo" do waporyzatora, to z tego co widziałem koszta idą od 200zł+ Osobiście nie potrzebuję chłodzenia, para mi aż tak gardła nie drażni a że czasem się zakaszle cóż normalne przy zielsku
Co do trwania sesji przy świeżo wyczyszczonym jest b szybko, z czasem coraz dłużej ja wapuję nawet ok 20 min niekiedy aż para przestanie być widoczna.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3187 / 538 / 0
Tak samo aż do póki zniknie para, to zajmuje 4 sesje, ale odkąd skończyłem z tymi dwoma zauważyłem ile THC idzie do smieci.

• 529 / 46 / 0
@pomasujplecki Nie ma prawa działać mocniej bo po 3 wdechach zostaje mi czarny węgiel. Nie miałem Twojego modelu ale spróbuj ciągnąć długo i powoli, albo kombinować z luźniejszym/ciaśniejszym ubiciem komory. Przed wdechem wydycham całe powietrze z płuc i jednym wdechem wypełniam całe płuca waporem i to trwa nawet 50sek-minutę. Spróbuj też rozróżnić czy na końcu rzeczywiście leci para, czy może te toksyny które wydzielają się w większych temperaturach.

@yoshi420 i tak polecam, bo jak jeszcze Cie gardło nie boli to może zacząć, profilaktyka rozumisz, te sprawy. A jak nie to po prostu fajna zabawka, urozmaicenie, no i większe buchy można brać, aż tak nie zatyka.
  • 12419 / 2412 / 0
W vapcapie z FMJ / Armored cap to zajmuje 2 podgrzania, lub jedno - w zależności jak się grzeje i jak susz jest wilgotny. Góra 4 wdechy i całość zamyka się w 5 minutach z opróżnieniem.
Znam ten ból z długimi sesjami, żeby choć się zarumieniło...
ODPOWIEDZ
Newsy
Handlowali narkotykami wśród dzieci. Zapadł wyrok dla matki trójki dzieci

Sąd skazał osoby zamieszane w narkotykową aferę w Głogówku. Przestępstwo związane z udzielaniem małoletnim środków psychotropowych, amfetaminy w okolicach Głogówka, a także innych pobliskich miejscowościach, przy szkole, przy boiskach szkolnych. Najwyższe kary to ponad 4 lata więzienia.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.

Fentanyl bez wyrzutów sumienia. Cła nie pomagają, a powód jest prosty

W USA narkotyki można dostać niemal na każdym kroku. Donald Trump wypowiedział wojnę pladze fentanylu zalewającej kraj. Jednak w tym przypadku to nie podaż, a popyt w samych Stanach Zjednoczonych jest problemem. Osób, które straciły życie z przedawkowania, jest coraz więcej. – My też mamy rodzinę; oczywiście czujemy się winni. Ale to nie mój problem – mówi BBC jeden z członków kartelu rozprowadzającego fentanyl.