4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / 24 / 0
01 stycznia 2025Pseudofarmaceuta pisze:

W ZSRR był dopuszczony jako SSRI pod nazwą efedron dość skuteczny w leczeniu depresji, więc musiał być trwały w postaci soli, aby być dopuszczonym do dystrybucji.
metylokatynon jest inhibitorem wychwytu zwrotnego katecholamin - noradrenaliny i dopaminy, zaś działanie serotoninergiczne jest nieznaczne
  • 201 / 62 / 0
Panie, ale gdzie w ZSSR by chcieli cos a'la SSRI. Na norepinefryne dziala, agresje wyzwala jak Armia Czerwona bratnie kraje. I o to chodzilo :) Odessa stolicą metkata haha.
  • 10 / / 0
Jaka jest ilość od której metkatynon działa wypity? 300mg pseudoefedryny czy 360mg - jest to pół paczki czy więcej?
Acatar acti-tabs, apselan czy sudafed? Generalnie chciałbym żeby synteza przebiegła najmniej inwazyjnie i najbardziej poprawnie.
Na 200-250mg nadmanganianu potasu?
W ilu ml wody robić i ile octu?
  • 3466 / 572 / 1
5-5.5 ml wody, paczka acatar acti tabs, 1,5 ml octu, 400 kmno4
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1875 / 416 / 4
mógłby się ktoś ( ogarnięty ) podjąć ogarnięcia 3 syntez
::
1. Na Ciepło
2. Na Zimno
3. Z doczyszczaniem produktu
4. |Ew. krystalizację..
::
nawet przymknę oko aby w każdej reakcji wybił się acatar, bo już prUstszej syntezy się zrobić nie da,
bo jak co chwile to samo pytanie ląduje w temacie, to i wątek traci mentalność statusu rozwojowy.

Wchodzę już tu serio rzadko, a jednak jak się co 2-3 miesiące widzi to samo pytanie to krew zalewa...
zwł z szacunku do osób, które tu już opisały dziesiątki metod zarówno szybkich jak i tych serio prawilnych po których jest min uboków.
pozdr.
DXM
  • 2907 / 240 / 0
Siema, dawno mnie tu nie było. Ostatnio wróciłem do tego rekreacyjnie, lecz z zachowaniem odpowiednich odstępów czasowych, tj minimum miesiąc aby tolerka spadła do akceptowalnego poziomu.
Nie wiem czy coś się pozmieniało w składzie Acataru (jakieś wypełniacze, które nie rozpuszczają się w wodzie, etc), ale ostatnio filtrowanie go to mordęga. Reakcja w 15min zrobiona na zimno, wszystko brązowe, ładnie pachnie, po przefiltrowaniu 2-3 centów kolor idealny, ale dalsza filtracja to kurwa koniec świata. Nie wiem co się popierdoliło (bo sam metkat działa tak jak działał, zwłaszcza że miałem parę lat przerwy), ale po przefiltrowaniu tych paru ccm dalej robią się takie "gluty", które dosłownie zatykają każdy filtr - nie ważne czy cienki i przeleci przez niego brązowy syf (wpadający w czarny nawet, zero czerwonego, czyli reakcja zakończona) czy solidny, gdzie też są straty. Miał ktoś taki przypadek ? Jeśli tak to jak sobie z tym poradzić ? Kiedyś czegoś takiego nie miałem, a składniki te same.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 1875 / 416 / 4
Wszystko ma znaczenie, być może nie umyłeś naczynka w którym przebiegała reakcja...
machnąłeś tłustym palcem w mieszankę, przyczyn może być dużo.

Jeżeli skład jest nadal ten sam ( a ponoć jest ), poszukaj przyczyny u siebie, może faktycznie zaniedbałeś jakiś punkt BHP. pozdr.
DXM
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące odkrycie w kierownicy do gier. Celnicy znaleźli blisko 2800 tabletek oksykodonu

Śląska Krajowa Administracja Skarbowa (KAS) stale kontroluje przesyłki w Katowice Airport i lokalnych sortowniach paczek. W ostatnim czasie Śląski Urząd Celno-Skarbowy w Katowicach (ŚUCS) przejął oksykodon. Służbę Celno-Skarbową wspomagał Kodi, psi funkcjonariusz specjalizujący się w wykrywaniu substancji odurzających.

Wsiadła do auta i bez słowa dała kierowcy woreczki z marihuaną. To był policjant

Policjanci dostali informację o 33-letniej mieszkance Rzeszowa, która miała handlować narkotykami. Gdy nieumundurowani funkcjonariusze podjechali nieoznakowanym samochodem przed jeden z bloków, by to sprawdzić, kobieta wyszła, wsiadła do ich auta i - bez żadnej rozmowy - wręczyła siedzącemu za kierownicą policjantowi dwa woreczki z marihuaną. Narkotyki znaleziono też w jej mieszkaniu.

Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.