11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
31 stycznia 2025RobertoSS pisze: Siema. Skończył mi się ketrel na spanie ,ale mam chlorprothixen ;) tylko jaki jest przelicznik? Ketrelu biore 400
Gdyby nie działanie pozapiramidowe chlora można by go polecić z czystym sumieniem aczkolwiek na drugi dzień wywołane przez niego niedociśnienie ortostatyczne, powoduje zawroty głowy przy wstawaniu.
Działanie antycholinergiczne powoduje kapcia w ryju. Są ludzie dla których nie będzie tutaj żadnego interesu rachunek zysków i strat będzie przemawiał na niekorzyść .
Chloropromazyna jest dość starym lekiem.
Lekarze jednak uznają go za dość bezpieczny o szerokim spektrum działania. Osobiście jednak wydaje mi się że można te same rezultaty osiągnąć przy stosowaniu innego leku lub kombinacji więcej niż jednego.
Zaznaczam że to tylko moja opinia bo jak każdy kompetentny – Nie jestem lekarzem
"Rutyna to rzecz zgubna "
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.