Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2812 / 365 / 0
Ja również zle wspominam chlorprotiksen.. czlowiek rano jest w pol przytomny jak pijany dosłownie
  • 99 / 10 / 0
Siema. Skończył mi się ketrel na spanie ,ale mam chlorprothixen ;) tylko jaki jest przelicznik? Ketrelu biore 400
  • 208 / 70 / 2
@RobertoSS 533.33mg. taki jest przelicznik. chociaż radziłbym zastosowanie na sam początek raczej niższych dawek ;) https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4960429/

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 99 / 10 / 0
Czyli wiecej trzeba tego brac. To by sie zgadzało bo zjadlem wczoraj 4x15 chlorprothixenu +200 ketrel i standardowo miansa i doksepin - i słabo spałem. 4:30 pobudka,ale mam teraz trochę stresów i to może dlatego. Nie podchodzi mi ten chlor i dziś przezornie wzialem 60 miansy zamiast tego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.