Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 658 / 418 / 0
Tak, próbowałem wszystkiego. LSD, psylocybiny, ketaminy i pochodnych, DMT, 4homet. Wszystkie te doświadczenia są dla mnie bardzo niekomfortowe ponieważ brakuje w nich elementu euforii. Można powiedzieć, że nic na mnie nie działa tak jak przed braniem leków SNRI co można potraktować analogicznie do tego jak się czuje teraz.
Odpowiadając na poniższe pytanie. Przed SNRI byłem przeciwieństwem tego jak się czuję obecnie.
Emocjonalny, nadwrażliwy, towarzyski, empatyczny, libido na bardzo wysokim poziomie.
Tego nie da się z niczym pomylić, nie wkręcam sobie niczego. To leki wywołały u mnie stan w którym się dziś znajduję i jestem w stu procentach o tym przekonany.
Pokładam jeszcze wielką nadzieje w ibogainie niestety nie mam do niej żadnego dostępu.
Żeby jeszcze sprostować sytuację w lutym zeszłego roku skończyłem roczną terapię w ośrodku odwykowym i obecnie nie przyjmuje od tego czasu żadnych substancji psychoaktywnych tj beta ketonów, THC, alkoholu, metaamfetaminy i benzodiazepin od których byłem uzależniony i które mogą powodować podobne stany w których się znajduję teraz co daje mi 21 miesięcy trzeźwości.
  • 2480 / 509 / 0
To niestety, ale nie wiem. Sprostuję, że w moim przypadku odblok kwasem wyglądał tak, jakby wyciągnąć przeszkodę uniemożliwiającą zębatce działanie. Było to natychmiastowe. Dziwi mnie, że nie odblokowało Ci emocji. Ciekawe co z empatogenami, jednak ja w tym zakresie doświadczeniem nie mogę się podzielić.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 418 / 22 / 0
@tosieniedzieje
A jakie leki brałeś że Ci te receptory zablokowało?? Czy zażywałes wenlaflaksyne bo piszesz że SNRI.. czy coś jeszcze do tego brałeś??

Jak byłeś rok na odwyku w szpitalu to może oni tam Ci jakoś te receptory zajechali lekami i teraz nic na Cb nie działa, potem mówią że to depresja itp.

@Vetulani44

Co to za odblok o którym piszesz?? Ja chcę zrobić odblok z 300 mg wenlaflaksyny od razu na zero odstawić..
  • 522 / 109 / 0
@tosieniedzieje
Zmartwię Cię, bo ibogaina to przede wszystkim narkotyk. W pewnych szczególnych okolicznościach może pomóc wyjść z opio, bo kilka historii słyszałem o tym. Działa mocno, ale przede wszystkim długotrwałe jako agonista rec. opioidowych co objawia się zmniejszoną chęcią na ćpanie przez do 2-3 tyg. Komfortowo wysrać się np mogłem po 22 dniach. Inaczej robiłem bobki jak królik.
Dodatkowo jeżeli owe środki były dla Ciebie mroczne to ibogaina jest mroczniejsza. Jest w niej coś poważnego, pomijając czas działania, popierdolony body load gdzie ja leżałem na boku z godzinę nad miską, a przyjmowałem oralnie. Może bardzo poryć jak się bierze w złych warunkach. Trochę jakby taka metocyna to była bajka dla dzieci, a ibogaina to ojciec chrzestny.
To porównanie idealnie oddaje jej naturę.
  • 943 / 262 / 0
Powiem Wam, że u mnie wenla pomaga na takie ukłucia bólu emocjonalnego bliżej nieznanego pochodzenia.

Zauważyłem to, gdy ostatnio miałem od niej parę dni przerwy. Plus sił fizycznych jest znacznie mniej, gdy ją odstawiam.

Zawsze możecie to podpiąć pod depresję, ale również pod nagle odstawienie środka.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4839 / 812 / 0
12 stycznia 2025Hanalena pisze:
@Szelest1 co do Twojego pytania - to dobra opcja. W sieci bardzo przystępnie o unikalnym profilu działania wenlafaksyny pisze dr Bartosz Łoza.
Pieknie pisze. Tak jakby producent mu granty dal za laurkę.
Problem jest taki, ze na papierze to pięknie to wszystko wygląda.
Ile juz bylo jakichś gamechangerow .
Reklama działa takze na psychiatròw.
Muszą sie przekonać do wypisywania nim nastapi kontynuacja badan klinicznych za ktore sam musisz srogo zaplacic xd
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 81 / 4 / 0
Który preparat wenlafaksyny zazywacie który polecacie
  • 76 / 21 / 2
@patriko88 polecam preparat ten ktory ma w skladzie wenlafaksyne xD. wszystkie generyki dzialaja tak samo bo wszystko apteczne jest starannie kontrolowane i kazdy preparat dziala tak samo i jedyna roznica jest w cenie. dlatego bierz to co najtansze i pros w aptece o najtanszy zamiennik
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 134 / 21 / 0
Taki w którego składzie znajduje się substancja czynna wenlafaksyna.
  • 943 / 262 / 0
@patriko88

2+wszystkie działają tak samo.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".