Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
Posty: 221 • Strona 22 z 23
  • 5172 / 905 / 0
Na mnie kawa dziala atypowo. Rano jeszcze wieksza zmuła i na cialo wchodzi az serce bije. Ale ja cisnieniowiec jestem .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 164 / 14 / 0
Zawsze lubiłem taka czarna w chuj mocną rozpuszczalna, penerską ale jak dziadek kupił ekspres do kawy to nie potrafię już innej niż z ekspresu wypić, wolę se przypierdolić kofe w prochu. Ale dalej pije mocną czarną i gorzką jak chuj
  • 4350 / 701 / 2117
Ostatnio spożywam kawę jedynie z mlekiem. Działa ona pobudzająco, jednak przez jej nadmiar rozwinął się u mnie refluks żołądka. Muszę teraz nieco ograniczyć jej spożycie, a być może poszukać alternatywnego środka stymulującego, który będzie odpowiedni do pracy.

Rozważałem także proces redukcji i detoksykacji, ale wiem, że to wcale nie jest takie proste i wymaga odpowiedniego podejścia. :/
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 354 / 63 / 3
Refluks to gówno. Mi czasem potrzebny jest jakiś zastrzyk energii, w taki zwykły, niećpuński sposób. Próbowałem kawy, yerby, ziół i jeszcze się znajdzie trochę, a zawsze rozwalało to żołądek. Zawsze zgagę miałem, a poza tym są rzeczy z kofeiną, które mi chociaż smakują (może na słabą kawę trafiałem, szybko się zniechęciłem ze względu na ból), niestety również nasilają refluks. Radzę odstawić, da się żyć bez jakichkolwiek stymulantów. I żeby nie było, spokojnie można wtedy robić dużo w ciągu dnia czy to umysłowo czy fizycznie
  • 4350 / 701 / 2117
Ja ostatnio zgagę mam :) Nie wiem od czego, ale chyba nadmiar kwaśnych rzeczy. Może też kawy, bo jak pisałem, pijam jej ostatnio bardzo dużo - muszę sfolgować. Kawa jest spoko, nie mam zamiaru zamieniać ją na coś innego "co posiada kofeinę". Z drugiej strony, sieje niezłą destrukcję, jeżeli pita jest kilka razy dziennie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 9 / / 0
Ja codziennie rano pije mocną czarną kawe sypaną i mnie stawia na nogi zawsze. Bez mleka i cukru. Sama kawa
  • 1 / / 0
Na mnie też czarna sypana działa najlepiej
  • 1744 / 573 / 0
Was też bierze na płynnego stolczyka po kawach z automatu nieważne jakie by to były? Domowej to mogę dzbanek wychlać i pupcia nie płacze, a te automaty to nieważne jakie firmy i w jakim kraju zawsze pół godziny na kiblu.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 2 / 0
@LeszekSmieszek jak na moje "gdybanie" to myślę że to jest od tego że pijesz to na pusty żołądek, czy tak jest? Ogólnie polecam odstawienie kofeiny, sam odstawiłem na nie wiem 10 dni i zadziałała na mnie dosyć mocno albo nie wiem ile tam tego wypiłem w kg bo to suplementy.
  • 1744 / 573 / 0
Bez znaczenia stan żołądka i pora dnia itd, wykluczam oczywistości zanim coś zapytam. Interesuje mnie czy jest jakieś coś dodawane do tego, jakaś bakteria może takie środowisko lubi czy to po prostu moja psychika, bo to też możliwe. Kiedyś tak nie miałem, zaczęło się rok temu za granicą i już z 30 różnych automatów/ziaren przerobiłem, nadal to samo. Sypaną zalaną wrzątkiem piję różnych firm i jest okej.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 221 • Strona 22 z 23
Artykuły
Newsy
[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.