Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1802 / 300 / 0
U mnie po mocnym szarżowaniu na dawkach 1g+ pojawila sie woda w stopie/spuchniecie. Wygladalo dosc niciekawie i byl to ten moment, kiedy mowie koniec. Miklonie mi nawet nie przeszkadzaly skurcze nawet przyjemnie odbierałem. To jest dla mnie niedopuszczalne, musiała przeciążyć nerki.

Z kosmicznych dawek już jestem na 2x150 mg czasem wspomagam się np 0.25/1/2mg klona. Lekko pogorszony nastrój , za tydzień max dwa zejdę do 150 potem 0 i koniec ale było fajnie (poza spuchniętą nogą, na szczęście szybko przeszło nie wróciło)
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 695 / 74 / 22
Dla gospodyń domowych polecam dawki 900+. Będą miały "spida" na sprzątanko - jako i ja miałem - całą chatę wysprzątałem :) Mi osobiście latanie i pobudzenie po takich dawkach nie podoba się i tradycyjnie pozostaję przy 750. Kurcze - mam recki na 12 paczek po 150 mg (po 56 ksps), ale nie mam kasy i po głowie chodzi mi tylko jak skołować kesz na pregę. Znaczy się - uzależniłem się psychicznie... :trucizna:
  • 3040 / 524 / 0
Zgadzam się z tym w stu procentach ale odstawienie takich dawek to brama piekła zaraz po benzo i opiatach
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1802 / 300 / 0
U mnie co dziwne, teraz po rekordowych w życiu dawkach odstawienie przebiega lajtowo w porównaniu do koszmaru, który przeżyłem (tak sobie wyobrażałem objawy po benzo). Wtedy klon nawet chuja dawał, piwa waliłem też nie pomagało.
Teraz nie mam nawet problemów z termoregulacją (wcześniej co noc cała pościel mokra plama podobnie bokserki i tshirt - do suchej nitki zimnym potem). Lekka depresja, pogorszony nastrój. Dobrze ze mam zioło bez tego bym zwariował
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 131 / 12 / 0
Schodziłem po kilka dni 2x75mg, później 2x25mg, potem 1x25mg, a teraz od dwóch dni zero i jestem drażliwy, nerwowy, nastrój nisko, głowa boli. Straszny głód czuję na pregabaline, ale spróbuje wytrzymać jeszcze kilka dni.

Strasznie uzalezniająca jest czy to fizycznie czy psychicznie.
  • 24 / 1 / 0
Za tydzien mam wizyte u psycha i w zwiazku z tym mam pytanie.
Kiedyś wzialem ze dwa lub trzy razy pregabaline, i to bardzo male dawki okolo 50mg i po mniej wiecej dwoch godzinach bolała mnie potylica i czulem cieplo w glowie wiec podejrzewam nadcisnienie. Jeszcze na drugi dzien jak cos dzwignalem to pojawialo sie to samo.

I sie zastanawiam czy moze przy wiekszej dawce powiedzmy 150mg moze cisnienie by nie wzrosło?

Albo do pregi dodac cos ma zbicie cisnienia?

Pytam bo nie wiem czy zaproponowac to lekarzowi. Dodam że mam GAD
  • 681 / 26 / 0
W zeszłym tygodniu, dokładnie w sobotę. Odstawiłem powolutku pregabe. I bardzo źle się czuję, lęki itp. Już się tak tydzień męczę. Ile czasu, po odstawieniu pregaby, trwają te objawy uboczne?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 467 / 88 / 0
Kilka dni najczęściej. Czasami do tygodnia jak dawka była większa.
  • 681 / 26 / 0
A może być tak, że są gorsze dni w odstawianiu? Weekend był znośny a dziś jest pogorszenie.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 102 / 6 / 0
Nie wpierdalajcie tego wiecej niż 600mg/d w wyższych dawkach wzrasta znacznie neurotoksycznosc. Po dłuższym locie na takich dawkach bez piracetamu i dobrej choliny będziecie siedzieć zwieszeni i się patrzeć w ścianę nie potrafiąc nawet odpowiednio ułożyć myśli. Skądś to kutwa znam, mało tego ciężko mi to ścierwo odstawić, wypij se druga kawkę jedna z drugą bo nie warto sobie ryc bani. Zróbcie oczywiście co chcecie tylko biorąc cokolwiek warto zagłębić temat zamiast bezrefleksyjnie to łykać
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki

Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.

Koniec procesu farmaceuty z Okulickiego. "Zapamiętam tę nauczkę"

Kary pięciu lat pozbawienia wolności chce prokurator dla 45-letniego Wojciecha K., u którego w mieszkaniu przy ul. Okulickiego 22 lutego 2023 r. znaleziono zapalniki i chemikalia. Policja ewakuowała wówczas mieszkańców bloku. W piątek (10 stycznia) zamknięto przewód sądowy w tej sprawie, mowy końcowe wygłosili prokurator i obrońca.

Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów

Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.