Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
16 stycznia 2025papiesznik pisze: Elvanse jest dostępny na RPZ, lecz powiedzcie mi dlaczego lekarzowi ani jednemu ani drugiemu nie wyświetlało się na ich stronie do wypisywania recept? Co oznacza że nie mogli wystawić recepty na elvanse bo nawet im się nie wyświetlało i lekarz powiedział że specjalista musiałby wystawić papierową receptę RPZ na ten lek.
Jak u was było z tym?
Z tego, co mi się obiło o uszy, to tylko specjalista może taką receptę wypisać. Nie wiem czy chodzi o psychiatrę czy o kogoś kto jest psychiatrą i specjalizuje/zajmuje się ADHD/ADD.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.
Francja: W ciągu roku podwoiło się spożycie kokainy
W ciągu roku spożycie kokainy we Francji prawie się podwoiło - poinformował w środę portal France 24. W 2023 r. po kokainę jednorazowo sięgnęło tam co najmniej 1,1 mln osób, podczas gdy zgodnie z danymi Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii (OFDT) rok wcześniej grupa ta liczyła 600 tys. osób.
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.