Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 496 / 149 / 0
No tylko zastanawiam się od której strony najlepiej do tego podejść by najlepiej dostrzec różnice pomiędzy lemon tekiem a nie itp. choć w sumie tak czy inaczej zawsze każdy trip jest inny. A to że będę się zastanawiał na ile to się różniło przez set and setting, na ile przez odmianę a na ile lemon teka to trudno, chyba nie ma opcji by po jednym lemon teku stwierdzić co wolę, trzeba kilka razy tak i tak porobić i obserwować.
  • 1455 / 596 / 0
@omertse LT skraca ladowanie ale i skraca tripa moim zdaniem jest to zbedne bo grzyby nie dzialaja jakos bardo dlugo 4-6h max . Na ego death wystarczy Ci 5g suszonych tylko jak zapewne wiesz nie decydujesz kiedy sie to wydarzy , wydarzy sie jak bedziesz gotowy a nie jak zjesz okreslona dawke ... To samo w przypadku DMT czy i na jakiej zasadzie sie przebijesz to loteria . Wspominam ta substancje bo na wysokich dawkach grzyby przypominaja mi ayahuasce wlasnie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 496 / 149 / 0
Brzmi logicznie, że przypominają DMT w końcu obie substancje to trypaminy. Z resztą już nawet jak porównam mój pierwszy trip na niecałych 2g grzybów to widzę pewne podobieństwa. Visuale są takie mocno nasycone i wyraźnie przestrzenne gdy np kwas czy 2cb mają je względem grzybów i DMT spłaszczone trochę, choć wciąż bardziej przestrzenne niż udawana izometryczna przestrzenność w visualach po ziole. No a z tym przebiciem to raczej jest to wynikowa dawki i bycia gotowym. Będę celować w dawkę temu sprzyjającą ale no gdzie ta podróż mnie zaprowadzi to nie będę narzucać. No a jesli lt skraca tripa to w sumie myślę że prędzej do tego drugiego na 5g lepiej go zrobić, a przy mniejszej dawce ze znajomymi faktycznie szkoda będzie skracać tripa.
  • 1759 / 585 / 0
Jak pierwszy raz spróbowałem grzybów, a to było może z dwa miesiące po pierwszym spróbowaniu DMT, to właśnie określiłem te wizuale jakby tymi "z niskiej dawki DMT rozłożone w czasie i się można lepiej przyjrzeć". Parę lat później próbując kwasa i innych rzeczy też dostrzegłem, że się różnią od tych grzybowych. Co ciekawe, zanim wszedłem do chaty na tych grzybach i zanim uspokoiła się euforia, to na zewnątrz były całkiem inne. Noc, środek miasta, idę z ziomkiem, a ulica unosi się z przodu czy po boku pod kątem nawet 90 stopni i opada. Nie takie typowe falowanie obrazu, tylko właśnie żadnego falowania, a jakby realna halucynacja, jak gdyby naprawdę się tak wyginała, no i nie było to ograniczone jakoś skrawkiem pola widzenia, robiła to sama ulica, bloki były normalne. Nie było też żadnych fraktalnych wzorków, te dopiero spostrzegłem i zacząłem podziwiać w mieszkaniu. Wiele razy później próbowałem psylocybiny także w większych dawkach i nigdy już nie miałem takiego efektu, zawsze to były typowe wizuale, które pewnie u każdego są podobne. Miał ktoś tak kiedyś?
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 1 / 0
Witam szanownych panów, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda dawkowanie APE? Coś kiedyś mi się obiło o uszy, że to grzyby 2x mocniejsze od standardowych cubensisow, ale pewności nie mam. A wolę się upewnić żeby nie było tak, że rozpocznę tripa z myślą, że biorę 3g a tutaj nagle ogłuch w postaci 6g
  • 374 / 154 / 0
Jadłam niedawno APE w ilości 1g. Zjedzone zostało wieczorem, rano paliłam marihuane (nie wiem czy to ma znaczenie). APE kupione w Tajlandii w sklepie z ziołem. Ten 1g zmiótł mnie bardziej niż 3g cubensisów: falowanie balkonu, uczucie jakby przestrzeń w której byłam pływała i kołysała się. Wyszłam na plażę i skały się topiły jak wosk. Amazing.
  • 8 / 1 / 0
Okej, czyli polecasz raczej ostrożnie obchodzić się z tym rodzajem grzyba. Celowałem właśnie w dawkę 3g zwykłych cubensisów, więc w tym wypadku najrozsądniej byłoby przyjąć 1g?

Dodam, że grzyb pochodzi raczej od sprawdzonego growera więc szansa na to, że będzie prawidłowo przygotowany jest większa niż mniejsza.

P.S dziękuje za odpowiedź :)
  • 34 / / 0
Ktoś z was próbował odmiany Jack Rabbit? To prawda, że jest ona 2x silniejsza niż zwykłe cubensisy? Jak ktoś próbował to jak wrażenia?
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2025 przez namelesss, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 374 / 154 / 0
@GladiatorRon Polecałabym próbować nie więcej niż 1g na pierwszy raz z tymi grzybami. W moim przypadku zadziałały mocniej niż jakikolwiek doświadczenia z cubensisami
oraz łysiczkami. Ale nie wiem jak bardzo na siłę doświadczenia miała wpływ palona parę godzin wcześniej marihuana i pusty żołądek.
  • 151 / 42 / 0
Aż się zalogowałam po dłuższej nieobecności, hello again :ręka:

A to czym chciałam się podzielić to moje ostatnie doświadczenia. Jako, że mój organizm daje mi już znaki że przestaje się lubić z dexem, szukam nowego 'głębszego' psychodelika. Pierwszy wybór padł na LSD, miałam z nim pierwsze spotkanie jakieś 2 lata temu... Ale z zerowym efektami. Zrobiłam teraz podejście numer dwa... I to samo. Źródło raczej legitne patrząc po opiniach innych, a ja potrafiłam zjeść 4 kartony i tylko mi się ryj wykrzywial w uśmiechu, ale no nie tego szukam (wydaje mi się że gdzieś kiedyś trafiłam na info, że LSD jest rozkładane (?) przez to samo (odpowiedzialny chromosom? Wybaczcie ale pisze z pamięci, mogę coś pokręcić) co kodeina a koda na mnie nie działa więc może tu jest problem).

W końcu wybór padł na grzyby, do których zabierałam się jak pies do jeża. Ale to w końcu naturalny specyfik, co jest dla mnie na plus. Zakupiłam je w postaci kapsułek, zmielone. Popełniłam jednak błąd niecierpliwości bo zarzuciłam 4g dzień po mixie 300 dexa i owych 4 kartonów LSD (tak, głupia ja, ale raz że wkurzyl mnie brak efektów tego mixa a dwa stwierdziłam że jak wrzucę 4g na pierwszy raz to coś powinnam poczuć...). Otóż nie. Nic. Zero. Null.

Teraz robię tygodniowa przerwę, planuje zakupić grzybki z innego źródła, tym razem w 'normalnej' postaci. Powiedzcie mi czy przy tygodniowej przerwie już cokolwiek powinnam poczuć czy to że mną jest coś nie tak że tylko dex na mnie działa %-D Pozdro!
I don't like the drugs, but the drugs like me
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.