Pochodne katynonu, zawierające w strukturze atom z grupy fluorowców, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Zdarzyło się przyjebac w trakcie ciagu 300mg im, 100 w nos i setkę iv, jedno za drugim dla 15 minut poschizowania. Przy podawaniu iv występuje odczuwalne palenie płuc i kilkunastu sekundowy efekt przyduszenia. Moim zdaniem jest to efekt zwyczajnie drażniącego działania substancji na płuca a nie utleniania hemoglobiny jak ktoś tu pisał. Temat po podaniu iv idzie najpierw do krążenia płucnego, nie jest więc jeszcze w pełni wymieszany z resztą krwi w obiegu.
  • 901 / 221 / 0
Zrób mniej stężony roztwór to nie będzie przyduszać. Ta granica biegnie gdzieś około 100mg/1ml. To była moja, ale raczej tak luźno rzucona teoria.
  • 8 / 1 / 0
Z głupich rzeczy to zdarzyło mi się też kiedyś zajebac przypadkowo w małą tętniczke po wewnętrznej stronie nadgarstka, krew wydawała się ciemna, więc wdusilem tłoczek, natychmiast poczułem kurewski ból i pieczenie dłoni od strony kciuka i jego samego, ta część ręki zrobiła się cała czerwona, gorąca i obolała, bez żadnej opuchlizny. Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy i na szczęście obyło się bez komplikacji
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.