Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 507 / 195 / 1
Małymi dawkami się nie ućpa. A efekt leczenia psychiatrycznego to mniej lub bardziej ućpanie. Pregaba służy w małych dawkach do leczenia bólu i po to są małe dawki i oczywiście odstawiania jak ktoś wrażliwy na tę substancję. Ale to, że efekt terapeutyczny tej substancji to naćpanie to fakt prawie, że naukowy, bo żaden lekarz tego nie powie tego wprost.
Ja dziś chciałem to wziąć bo zły nastrój, depra itp. jednak zdecydowałem się pozostać trzeźwym. Punia najlepiej dla mnie działa jako umilacz dnia i ma wtedy mniejszy potencjał uzależniający, bo jeśli używasz jakiegoś związku chemicznego do naprawy dnia to kurwa masz przejebane zwłaszcza jak codziennie masz zły dzień, wtedy lipton.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 5 / 0
Na mnie Pregaba zawsze działała zajebiście. Dawki 750mg-900mg. Ten spokój w głowie i specyficzna euforia.
Niestety 2 raz z rzędu Pregaba zaczęła mi siadać na serce i mam taki ucisk w klatce piersiowej. Co ciekawe zmniejszyłem dawkę na 600 mg.
Skąd ta zmiana w działaniu?
  • 40 / 4 / 0
Czy to mozliwe ze pominiecie dawki pregaby skutkuje pozniejszymi mega lękami, niepokojem i ogolnie zjebanym dniem? Biore ja na zaburzenie lękowe uogolnione i zauwazylam ze jak np wieczorem zapomne wziac to rano juz mi sie zaczynaja jazdy
  • 507 / 195 / 1
@dissapoinx Teoretycznie tak. Ale jak weźmiesz rano to powinno minąć. Punia nie leczy długoterminowo tzn. nic nie zmienia w receptorach jak już pisano +/- milion razy. Czyli efekt leczniczy występuję tak długo jak ów pręga jest we krwi. Leczysz jeszcze jakoś te zaburzenia lękowe?
Jak nawet po wzięciu dawki rano masz rozjebany dzień to może przez gorszą jakoś snu bez pregaby.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 4 / 0
@SergioSergio biore jeszcze sertraline (zoloft) i lamotrygine (lamitrin) w malych dawkach po 50
I prege dwa razy dziennie po 75
Mam dzisiaj okropny dzien, nerwica mnie tak dojezdza ze masakra
  • 3234 / 549 / 0
To akurat normalne, pregabalina długo zażywana powiększa objawy lękowe po nagłym zaprzestaniu i to w bardzo nieprzyjemny sposób. Im wyższa dawka tym mocniejszy jest zjazd. Lekka nerwica to i tak słaby objaw w porównaniu do tego co może zaoferować mocno przyzwyczajony organizm więc dla swojego komfortu, jeśli się nią leczysz, po prostu już więcej nie pomijaj dawek .
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 40 / 4 / 0
To ja w takim razie boje sie co bedzie jak bede musiala albo chciala odstawic..
  • 507 / 195 / 1
Nie nakręcaj się. Normalnie odstawisz bo dawki nie są jakieś duże. Masz po za tym dwa inne antydepresanty które mają ci ustabilizować nastrój i wyeliminować lęki. Taki strach przed faktem więcej szkody tylko narobi.
  • 372 / 117 / 0
06 stycznia 2025Wentarlo pisze:
Fizycznie czuję się dobrze, ale mam w sobie trochę diazepamu
Kolejnym razem weź 600 bez benzodiazepiny, bo one spłycają działanie pregabaliny i dlatego po części zawiodłeś się na bani. Jednak do ćpania lepiej nadaje się baklofen niż pregabalina.
07 stycznia 2025dissapoinx pisze:
Czy to mozliwe ze pominiecie dawki pregaby skutkuje pozniejszymi mega lękami, niepokojem i ogolnie zjebanym dniem? Biore ja na zaburzenie lękowe uogolnione i zauwazylam ze jak np wieczorem zapomne wziac to rano juz mi sie zaczynaja jazdy
Oczywiście, że tak. Dlatego nie daj sobie zwiększyć dawki pregi, a jak pozostałe leki się rozkręcą, to zacznij stopniowo odstawiać.
  • 2619 / 546 / 0
07 stycznia 2025dissapoinx pisze:
Tak, to normalne. Najgorsze jest to, że kiedy uzupełnisz dawkę to musisz swoje odczekać, ponieważ prega długo się ładuje. W moim przypadku nawet 4h. Odradzam branie tego gówna w wyższych dawkach niż 200mg. Mechanizm anksjolityczny polega na zwyczajnym ogłupieniu.

W kwestii odstawki zapraszam do tematycznego wątku. Pisałem tam już. Redukujesz po 37,5mg co tydzień i jest do przeżycia dopóki nie przyjdzie zerowanie.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.