Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 629 / 122 / 0
Wszystko co jest psychoaktywne, można się naćpać i tylko od big farmy czy tam WHO będzie nazwane to lekiem lub narkotykiem, zależy jaka ma być narracją. dex wie tylko z teorii jak działa baclo, to co mu nawkładali do mówi, jest funkcjonariuszom służby zdrowia, pamiętam jak mówił, że będziemy się jeszcze prosić o szczepionki na Covid i jakie to dobre..
  • 23 / 4 / 0
Jestem od dwóch dni na wenlafaksynie,wcześniej miałem ją przetestowaną przez 1,5 roku,choc wtedy nie byłem zbyt dorosły do SNRI i myślałem,że leki załatwią całe moje spierdolenie a nie praca nad sobą i tak sobie przeleciałem półtora roku..

Podejście drugie do tej substancji,ale w międzyczasie zapytam może ktoś coś doradzi.

Coś aktywizującego? Na mnie SSRI działa zamulająco,na paroksetynie nie byłem w stanie dotrwać do 3 tygodnia leczenia,bo spałem po 12h.
esci nie działał kompletnie.
pregabalina-spanie i uzależnienie po 2 tygodniach kuracji.

Drugie kwestia.
Jak działają leki na dopaminę?
Czy będę po tym bardziej zadowolony z życia,czy jak?
  • 162 / 29 / 0
@DepresyjnyTypek przede wszystkim teraz należy uzbroić się w cierpliwość. wenlafaksyna ma różny profil działania w zależności od dawki, jak i pory brania. bupropion wyraźnie wpływa na zmniejszenie anhedonii, raczej nie powoduje przyrostu wagi i nie osłabia funkcji seksualnych. Jest inhibitorem wychwytu zwrotnego noradrenaliny i dopaminy. Nie wykazuje żadnego znaczącego działania na receptory postsynaptyczne dla histaminy, serotoniny, acetylocholiny, a- i b-adrenergiczne i postsynaptyczne receptory dla dopaminy.
  • 2977 / 639 / 0
@Hanalena Nieprawda. bupropion ma istotne działanie na nikotynowe receptory acetylocholinowe, zarówno presynaptycznie jak i postsynaptycznie.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 1740 / 279 / 0
@DepresyjnyTypek może inny SNRI, duloksetyna zadziałałby na ciebie jak na mnie. Niektórych muli i usypia a ja od początku byłem mega nakręcony, prawie nie spałem, nastrój świetny, zero lęku, pewność siebie. Taki stan utrzymał się kilka miesięcy, potem było stopniowo co raz słabiej a większe dawki nic nie zmieniały. Ale i tak było warto, do dziś wspominam ten okres jako jeden z najlepszych w ostatnich latach.
Acha dodam że nie brałem wtedy innych leków tylko duloksetynę.
  • 960 / 17 / 0
Gdy zazywam dulokstetyne 60mg około 2lat zwiększając dawkę do 90mg po taki czasie coś pomoże na zaburzenia lękowe?
  • 629 / 122 / 0
@pauleta1987 Nie pomoże, przestań brać tyle leków, może ty po nich taki nawiedzony :zły:
  • 51 / 6 / 0
Jakie teraz mniej więcej leki i dawki są przepisywane przy pierwszej wizycie przy depresji o średnim nasileniu?
  • 2977 / 639 / 0
SSRI oczywiście. Pregabalina również nadal na topie.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 1740 / 279 / 0
To ja miałem szczęście i drugi lekarz do którego trafiłem dał mi wenlafaksynę i to był strzał w dziesiątkę. Pierwsza babka na start przepisała mi mianserynę o dziwo. No ale to było ponad 20 lat temu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.