Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Ile pregaby na sylwka rekreacyjnie, nigdy wcześniej nie jadłem. 92kg. 300 czy 450mg?

scalono - lady

Kapsułki Accord. Jak wyjmę z kapsułek i dodam do wody to po jakim czasie zacznie działać?

Nie pisz proszę posta pod postem, Używaj opcji "Edytuj" - lady
  • 325 / 106 / 0
@michalzielarz1 Jeśli nigdy wcześniej nie jadłeś to wystartuj już teraz od 150mg. Po trzech godzinach od zażycia oceń jak się czujesz. jak będzie ok to po ok. 6ciu godzinach od pierwszego zażycia wrzuć kolejne 150mg. Jeśli pierwsza dawka okaże się za mała, to jako drugą przyjmij 300mg. Nie wskakuj za pierwszym razem na wysokie dawki, bo raz to niepotrzebnie nabijesz tolerkę, a dwa to duża dawka może cię przerosnąć i narobisz sobie przypału, bo będzie po tobie widać. Możesz się zataczać i obijać o ściany, albo przysypiać na siedząco. Każdy ma inną wrażliwość na ten lek, więc zalecam ostrożność. I nie oczekuj cudów, bo pregabalina ma niewielki potencjał rekreacyjny. Polecam do tego mocną kawę ;)
Aha. I żadnego alkoholu do tego!
BTW
Kolejny sylwester i huki petard przed moim pieskiem. Po pozytywnych testach pregabaliny z poprzednich lat w kwestii uspokojenia pupila podałem mu dawkę pregi. Niestety nie zanotowałem jakie dawki wcześniej były skuteczne, ale pamiętam, że były to dawki o wiele wyższe na kg m.c. niż u człowieka.
W internecie znalazłem:
"Dawkowanie pregabaliny u psów i kotów to 4 mg/kg m.c. (25, 26). Bezpieczny badany zakres dawek wynosi 1-7,5 mg/kg m.c. u kotów (27) i 1-19 mg/kg m.c. u psów, w przypadku których wyższy zakres dawek (13-19 mg/kg m.c.) dotyczy leczenia ukierunkowanego na ból neuropatyczny przy syringomyelii (28)." Źródło: https://vetkompleksowo.pl/kategorie-tem ... i-kotow/5/
Mój czworonóg jako pierwszą dawkę przyjął 50mg na masę 8,8kg, czyli 5,7mg/kg m.c.
  • 8 / 1 / 0
Dziękuję za mądrą radę. Tak zrobię, wrzucam teraz 150mg, akurat jade na obiadek do rodziców i najwyżej jak bedzie słabo to dorzucę przed wyjściem od nich kolejną dawkę.

scalono - lady

13:40 - 150mg
16:40 - 300mg wrzucone.
Czy jest sens teraz jeszcze dołożyc 150mg?

Ostatni raz scalam Twoje posty. Każdy następny pisany jeden pod drugim będzie odrzucany. Opcja EDYTUJ nie służy do ozdoby. - lady
  • 52 / 5 / 0
@michalzielarz1 no i jak było? Tyle dorzutek miksowałes z czymś? Alko, benzo spid itp? :tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem