scalono - lady
Kapsułki Accord. Jak wyjmę z kapsułek i dodam do wody to po jakim czasie zacznie działać?
Nie pisz proszę posta pod postem, Używaj opcji "Edytuj" - lady
Aha. I żadnego alkoholu do tego!
BTW
Kolejny sylwester i huki petard przed moim pieskiem. Po pozytywnych testach pregabaliny z poprzednich lat w kwestii uspokojenia pupila podałem mu dawkę pregi. Niestety nie zanotowałem jakie dawki wcześniej były skuteczne, ale pamiętam, że były to dawki o wiele wyższe na kg m.c. niż u człowieka.
W internecie znalazłem:
"Dawkowanie pregabaliny u psów i kotów to 4 mg/kg m.c. (25, 26). Bezpieczny badany zakres dawek wynosi 1-7,5 mg/kg m.c. u kotów (27) i 1-19 mg/kg m.c. u psów, w przypadku których wyższy zakres dawek (13-19 mg/kg m.c.) dotyczy leczenia ukierunkowanego na ból neuropatyczny przy syringomyelii (28)." Źródło: https://vetkompleksowo.pl/kategorie-tem ... i-kotow/5/
Mój czworonóg jako pierwszą dawkę przyjął 50mg na masę 8,8kg, czyli 5,7mg/kg m.c.
scalono - lady
13:40 - 150mg
16:40 - 300mg wrzucone.
Czy jest sens teraz jeszcze dołożyc 150mg?
Ostatni raz scalam Twoje posty. Każdy następny pisany jeden pod drugim będzie odrzucany. Opcja EDYTUJ nie służy do ozdoby. - lady
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych
Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem