Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 505 / 110 / 0
Odstawiłem w ten sposób, że zdejmowałem o 1 gram co 3 dni. Zacząłem od 20g/dzień.

Gdy doszedłem do 6g/dzień byłem już tak tym sponiewierany, że poczułem, że już czas zakończyć temat.

Ciężka to była odstawka, naprawdę sroga. Dopiero po 3 tygodniach wróciłem do siebie.

Ale do zrobienia...

Prega powinna pomóc, zapewne jednak raczej w nieco większych dawkach
  • 5006 / 853 / 0
Z 3 tyg kodeiny nie bralem bo na krstomie jechalem .
Dzisiaj przyjalem 16 tabs kody. Ostatnia dawka kratomu byla o 8 a tak go codziennie bralem.
Mam tak masakryczny wyrzut histaminy ze w zyciu czegos takiego nie mialem . Nawet po wiekszych dawkach . Skora wręcz pali.
To uczucie przykrywa dzialanie kody i jest nieprzyjemne.

Musi zachodzic jakas interakcja . Jak sie wezmie kode za np po 4 h po kratomie to w ogole nie dziala .jakby czlowiek nic nie bral.
A tutaj takie cos .

Znalazlem allertec. Moze zbije to palenie skory.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 143 / 22 / 0
siemanko orientuje sie ktos jak ma sie sprawa 5g kratomu red maen dang + 750mg Gaby?
Nie ma że za mocno %-D
  • 205 / 64 / 0
To wszystko zależy jaką masz tolerkę na obie substancję. 650 mg pregaby to dość sporo bez wyrobionej tolerancji. Piątka czerwonego kratomu to raczej standardowa dawka. Prega może wzmacniać działanie kratomu. Ja bym na twoim miejscu spróbował najpierw solo a potem ewentualnie próbował miksować.
  • 321 / 31 / 0
23 grudnia 2024agentwiadro pisze:
siemanko orientuje sie ktos jak ma sie sprawa 5g kratomu red maen dang + 750mg Gaby?
Jak nigdy nie brałeś to 75mg będzie idealnie godzinkę przed - większe dawki bardziej uposledza mózg.
Zauważyliście, że po tej herbacie to benzo nie klepie, żeby po dwóch herbatach około 2x2.5g musiałem zjeść pół tabsa sedamu i trzy estazolamy 2mg i tak miałem ciężko zasnąc, gdzie tolerke na benzo mam niska bo normalnie uspilo by mnie pół estzalamu góra jedno.
  • 5006 / 853 / 0
Kratom to troche taka bupra .
Faza szybko robi sie nikła ale zaspokaja glod.na mocniejsze opio
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

• 195 / 61 / 0
Co to pojawiających się pytań, jaki kratom najlepiej odstawiać, to ja bym poszedł dwutorowo. Przy pierwszym etapie redukcji dawek moim zdaniem lepiej mieć kilka odmian i zmieniać w zależności od pory dnia. Najpierw białe rano, w ciągu dnia zielone, wieczorem czerwone. Przy niezbyt drastycznie prowadzonej redukcji takie zmiany pozwalają wciąż poczuć chwilami działanie, a więc uniknąć takiego uczucia ciągłego ssania. Za to w drugim etapie, kiedy już jesteśmy na niskich dawkach, szedł bym w stronę stosowania jednej odmiany, najlepiej czerwonej albo jakiejś bardziej uspokajającej zielonej. Dlaczego tak?

Kratom ma 2 mechanizmy uzależnienia, jeden to opioidowy, za który w dużej mierze odpowiada 7OHM, a drugi wynika z nagłego odstawienia antydepresantu, jakim jest mitraginina. Nie ma możliwości znalezienia kratomu nie posiadającego działania opioidowego, ale możemy znaleźć taki o bardzo małym komponencie aktywizująco antydepresyjnym.

Polecam spróbować czegoś takiego, najpierw na mieszance kolorów schodzimy do dawek 10-12g/dobę. Wtedy zmieniamy kratom na czerwony, włączamy do leczenia jakiś aktywizujący antydepresant i do czasu ustabilizowania się jego działania NIE redukujemy. Jeśli stosowaliśmy antagonistę NMDA w rodzaju memantyny, to też robimy przerwę. Gdy już się rozbuja antydepresant, to zaczynamy ponownie redukować, możemy też ponownie włączyć memantynę i gdy zdecydujemy się całkowicie odstawić, wchodzi też pregabalina, która stosujemy przez około tydzień. Pregabę można też stosować doraźnie, gdy mamy nagły nawrót głodu. Z nią niestety też trzeba bardzo ostrożnie, bo odstawka potrafi być gorsza od tej kratomowej.

Ja w każdym razie bardzo odradzam nagłe odstawianie bardziej aktywizujących odmian. RLS, bezsenność i ciągły dyskomfort, a do tego depresja i ogromna amotywacja mogą osoby bardziej wrażliwe czy będące w trudnej sytuacji życiowej doprowadzić na skraj samobójstwa, zwłaszcza gdy taki stan utrzymuje się ponad miesiąc, a zdarza się, że nawet i kilka miesięcy.
  • 5006 / 853 / 0
Jak sie pobierze Kratom w ciagu to żeby koda zadziałała trzeba zrobic od.ostatniej dawki min 24 h . Chociaz polecam z 2 dni . Zeby nie bylo go w organizmie .
Tak die sklada ze po 2 dniach skret juz czai sie za rogiem .
Raz sie nadziałem na zero dzialania i sam wyrzut histaminy . Wxialem wtedy krstom rano o 6 a kode o 16
I dawka nie byla za duza. Bo potem zrobiona proba z 24 tab i 2 dni przerwy i wyrzut histaminy malutki a faza dobra
A tak to myslalem ze mi skora eksploduje.
Wygladalem jak Mohikanin .
Kratom nie jest taki leciutki . Powiem ze niezle wybija tolerancje.
10 kody to po przygodzie z kratomem moze byc za malo .
The methapor of Life

• 205 / 64 / 0
@mlander

Co masz na myśli przez "aktywizujący antydepresant"? Sertralina się nada? Mam zapisaną ale trochę boję się o zespół serotoninowy mimo że w opór osób bierze i kratom i SSRI jednocześnie. Ja już zjechałem do 6 gram dziennie.
  • 139 / 30 / 0
Zawsze zamawiałam kratom z Holandii i był rewelacyjny. Ostatnio zdecydowałam się na tańszą opcję z Czech i to był błąd. Zatrułam się raptem po 5 gramach i wymiotowałam 2 dni. Działanie oprócz spania i wymiotowania żadne. 250 gram wylądowało w koszu. Zastanawiam się, dlaczego tak się stało. Ten sklep był polecany na forum.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.