Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Waleriana Tobie pomogła w problemach?
1.Tak pomogła mi w problemach.
57
77%
2.Nie pomogła.
17
23%

Liczba głosów: 74

ODPOWIEDZ
  • 2636 / 555 / 0
Ostatnio testowałem te z marki A***a. Faktycznie wydają się lepsze od H***o. Nie dość, że działanie okazuje się być mocniejsze, to smak jest bardzo przyjemny, lepszy od tych na H. Zapach jakby słodszy/nieco przytłumiony, tak bym to określił. A tych na H przerobiłem niejedną butelkę, więc trochę je kojarzę.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 9372 / 1823 / 2
Ja to kiedyś popijałem. Mix waleriany z ginkgo biloba to mega synergia. Brałem jakie były na stanie, nie patrzyłem na markę czy firmę.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 290 / 86 / 0
Z reddsem (wiekszosc smakow w zasadzie) dobrze wchodza. Niemniej podobnie jak DobryWujas - ja tam lubie gorzkie....
  • 1570 / 250 / 0
Nigdy nie wierzyłem w skuteczność waleriany, na silne stany lękowe nic nie pomagała, ale też podobno dłuższe stosowanie większych dawek dopiero ma sens. Chodzi mi po głowie kupić zapas ekstraktu w kapsułkach i się suplementować te parę miesięcy na próbę, chyba poza kasą nie ma tu nic do stracenia.
  • 1455 / 592 / 0
Na sen sprawdza sie ten ekstrakt . Wycisza , uspokaja i wprowadza w sedacje a przy medytacji nawet pojawiaja sie lekkie CEVy . Jest tani jak barszcz , jest go duzo jedyny minus to ten smak i zapach ...
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 156 / 27 / 0
@zburzony możesz połączyć ją z passiflorą, podsyłam: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11026993/
  • 1570 / 250 / 0
Tak, znam passiflorę ale nie próbowałem jeszcze. Też myślę żeby zaopatrzyć się w herbatkę albo ekstrakt w kapsach. Moja mama fatalnie sypia i chciałbym jej ją podrzucić, bo typowe leki nasenne ją zbyt ogłupiają.
  • 2636 / 555 / 0
Nauczcie się wreszcie, że kapsułkowane i tabletkowane zioła to najgorsza forma jaką można nabyć. Waleriany również to dotyczy.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1570 / 250 / 0
@Vetulani44 podobno to prawda, ale co jest w takim razie najlepsze jak chodzi o walerianę, krople?
  • 115 / 3 / 0
Przecież w przypadku leków wyciągi są standaryzowane i w takiej formie trzeba kupować
Długo już stosuję nervomix i nawet po stimach pomaga zasnąć czy na napięcie, oczywiście w lżejszych sytuacjach.
Może wolę kapsułki niż krople, bo koty by mi spokoju nie dały

Strasznie niedoceniona ta nasza waleriana, a nie ma opcji żeby była taka zmuła jak po hydro
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.