"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
wyubacz za to XD taki już styl życia, mam to wytatuowane na ciele nawet.
I proszę nie siać dezinformacji, że MPH i armodafinil nie "ranią" serca, ok racja, same w sobie nic nie zrobią, ale ich aktywne metabolity i wpływ przede wszystkim na noradrenalinę już spuszają wpierdol naszej pompie.
03 grudnia 2024epiphone pisze: Byłem na 72 mg Atenzy i 75 mg armodafinilu. Co prawda biorę jeszcze pregabalinę 75 mg, escitalopram, wortioksetynę, lamotryginę i amisulpryd
Psychiatria to jest jednak pseudonauka, nie napiszę szamaństwo, bo szamani mają w głowie więcej oleju.
Bez urazy, mnie też to dotyczy, ale czy to nie paranoja? Jakby te leki miały działać to działałby jeden a nie 5 zmieszanych
03 grudnia 2024Merx pisze: @Epiphone ogólnie to niezłe combo wpierdalasz, aby mieć w przyszłości problemy kardiologiczne xD rzekłbym, że lepszego combo to chyba nie ma, XDDD
@nicki czuję się w miarę, daję radę funkcjonować. Nie ma cudów, ale wiadomo, że leki same nie naprawią człowieka, mogą zmniejszyć cierpienie i dać impuls do działania, i to akurat mi robią, trochę
03 grudnia 2024Merx pisze: @Epiphone ogólnie to niezłe combo wpierdalasz, aby mieć w przyszłości problemy kardiologiczne xD rzekłbym, że lepszego combo to chyba nie ma, XDDD
wyubacz za to XD taki już styl życia, mam to wytatuowane na ciele nawet.
I proszę nie siać dezinformacji, że MPH i armodafinil nie "ranią" serca, ok racja, same w sobie nic nie zrobią, ale ich aktywne metabolity i wpływ przede wszystkim na noradrenalinę już spuszają wpierdol naszej pompie.
Co do wielu leków na raz i tego, że "może zejdę jak mi się poprawi sytuacja".
Jak mawiają stoicy - bardziej cierpimy w swojej głowie niż naprawdę. Prawda jest taka, że większość ludzi wali te leki, bo one stępiają emocje. Zamiast iść do dobrego psychologa czy nawet samemu poszukać rozwiązań to lepiej jeść leki.
Wiele sposobów rozpisywałem swojego czasu na forum ale tematy cieszyły się tak małą popularnością, że poprostu odpuściłem.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
To fakt z tym spłycaniem emocji, według mnie jedynym zjazdem jaki można mieć po metylofenidacie oczywiście przy okazji dobrej i odpowiedniej suplementacji jest ten związany z emocjami, że nagle zaczynasz czuć. Aczkolwiek sam nigdy tego nie doświadczyłem przez to, że bardzo dbam o harm reduction przy okazji tej substancji, skoro muszę ją przyjmować, żeby jakkolwiek funkcjonować 'normalnie' a nie robić tysiąć rzeczy na raz, czy myśleć nad tysiącami rzeczy na raz, kompletnie nie kontrolować emocji i mieć na imię impulsywność :v bo kwestia samego skupienia uwagi imo idzie się tego nauczyć, ale całej reszty objawów jakie daje to pok*rwione ADHD już nie.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.
Białostocki sąd podwyższył karę mężczyźnie oskarżonemu o przemyt z Hiszpanii 40 kg marihuany
Sąd Apelacyjny w Białymstoku podwyższył we wtorek (3.12) do sześciu lat i miesiąca więzienia wyrok dla oskarżonego o przemyt z Hiszpanii do Polski 40 kg marihuany; narkotyki ukryto w specjalnej skrytce samochodu. Sąd częściowo uwzględnił apelację prokuratury. Wyrok jest prawomocny.