Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 9524 / 1874 / 2
08 marca 2024mara02 pisze:
Przecież jeżeli podamy np. dopamine albo serotonine to też jest to hormon i nie będzie na nas działać. Sama melatonina wątpie żeby pomogła na spanie nawet jak wypiliśmy za dużo kofeiny.
Zasada jest prosta - jak o czymś nie wiesz to nie pisz. Ok ? Tak, melatoniny Nina pomaga na sen pod warunkiem, że masz deficyt melatoniny.

A co do reszty to jeszcze raz - melatonina indukuje ZASYPIANIE. I tyle.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 622 / 0
Brał kiedyś ktoś melatoninę nie na nocny sen tylko na stymulację mózgu w stronę uspokojenia? ja wiele razy zasypiam dłużej od przyjęcia melatoniny te pół godziny przed snem, a mimo to mam dobry podkład do snu właściwego, nawet zajmując się czymś zanim docelowo zasnę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 66 / 0
Stymulację mózgu- hormon do produkcji snu w neuro protekcji dobre 👌 hubii więcej pewnie powie niby są badania za tym, że melatonina ma duży wpływ nie tylko na sen.
No Hubert czerniak twierdzi to.
Z jej suplementacji można opóźnić wypadanie włosów u mężczyzn z genetycznym łysieniem.👍
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 2532 / 602 / 0
Myślę, że brać w ciągu dnia to kiepski pomysł ze względu na przeznaczenie tego środka. Ale przed snem to faktycznie fajny efekt uboczny. Coś tam czuć.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
17 grudnia 2009TetraHydroCannabinozaur pisze:
Wlasnie konczy mi sie opakowanie i sprawa wyglada nastepujaco po dlugim czasie brania:
wystarczy 1 tabletka godzine przed snem, ale rano jak wstaje czuje sie jak bym wazyl z 300kg. Czas zmienic specyfik. pzdr
Ja tak mam właśnie po kwetiapinie, że rano nie umiem się ruszyć, niestety melatonina jest za słaba i na nie nie działa. Ale odczucia mam podobne biorąc kwete
Uwaga! Użytkownik VandalBunny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.