Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
Czy butan jakoś niszczy szare komórki tak jak inne inhalanty? Wydaje się to dość prostym, mało toksycznym związkiem.
Co do tego czym spowodowana jest faza – jest to oddziaływanie na NMDA oraz przenikanie błon lipidowych. Gdyby byłoby to spowodowane niedotlenieniem, to po długim wtrzymaniu oddechu pojawiłyby się te efekty.
Jeśli jesteście ciekawi, do czego prowadzi długotrwałe zażywanie inhalantów, jest taki gość na yt jak Major Suchodolski. Ten to nawet zdania nie umie złożyć poprawnie, ma upośledzony chód i funkcje motoryczne.
Jeśli miałbym sklasyfikować szkodliwość inhalantów to butan byłby w czołówce (gdzieś po chloroformie i klejach. A to dlatego, że istnieje dodatkowo prawdopodobieństwo nagłego zatrzymania akcji serca w trakcie inhalacji. W ogóle wszystkie inhalanty są szkodliwe, dlatego z umiarem. I ludzie – wywalcie te puchy z Ronsonem! Mimo tego, że jest u mnie w chałupie, dałem sobie słowo, że po kilku próbach nie powtórzę tego nigdy w życiu i słowa tego dotrzymałem, a było to dawno.
Myśle, że tak. Sporo ludzi miewało urwane filmy i pobudkę z urazami lub bawet zatrzymania akcji serca. Zawsze biorę najpierw troche powietrza przed i do 3 góra buchów. Czasem są pojebane halucynacje jak wdychanie pyłu czy cały pokój zapylony.. . śniegiem. Totalna odklejka. Radze unikać bo się nie ogarnia. Za młodu też miewałem naprawde straszne badtripy, teraz działanie bardziej stonowane, może mam już uszkodzenie mózgu po latach nawalania różnych "halucynogenów" często w ciągu (DXM, gała, mieszanki "ziołowe", butan)
@Zgienty
fajnie się komponuje z alko i eurodance
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.